راسکRASC: برنامهی جهانی غذا پیشبینی کردهاست که افغانستان امسال با کمبود ۳۰ تا ۳۵ درصدی تولید گندم روبهرو خواهد شد.
این سازمان در گزارشی نوشتهاست که به دلیل خشکسالی و هجوم ملخها، یکچهارم محصول گندم امسال برابر با یکمیلیون و دوصدهزار تن گندم از بین خواهد رفت.
این گزارش افزوده که عملیات مبارزه با ملخ در دست اجرا و پیامدهای هجوم ملخ در حال کاهش است، اما به نظر میرسد که هجوم ملخها در سال آینده گستردهتر و ویرانگر خواهد بود.
با این حال، برنامهی جهانی غذا به این باور است که کمبود غذا و گرسنگی در افغانستان ناشی از بحران اقتصادی است که پس از ماه اسد ۱۴۰۰ به میان آمد – زمانی که گروه طالبان قدرت را به دست گرفت.
به گزارش این سازمان وابسته به سازمان ملل، این بحران به همراه پیامدهای چند دهه منازعه، بحران اقلیمی و محدودیت شدید حقوق زنان و دختران وضعیت را بدتر کردهاست.
آمار برنامهی جهانی غذا حاکی است که ۱۵.۳ میلیون تن در فصلهای بهار و تابستان در معرض ناامنی غذایی باشند. همچنین سه میلیون و دوصد هزار تن در معرض سوتغذیه حاد و به همین تعداد کودکان زیر پنج سال دچال سوتغذیه خواهند بود.
از نظر این سازمان جهانی، آمار نیازمندان به کمکهای بشری همچنان بالا است و شامل دوسوم کل جمعیت افغانستان برابر با ۲۸.۸ میلیون تن میشود.
با این همه، برنامهی جهانی در گزارش خود افزودهاست که کمکهای بشردوستانه به افغانستان باعث شدهاست که افراد در معرض ناامنی غذایی از ۲۰ میلیون به ۱۵.۲ میلیون تن کاهش یابد.
این سازمان تاکید کرده نیاز است این کمکها همچنان ادامه یابد تا از افزایش هشداردهنده سوءتغذیه و گرسنگی در افغانستان جلوگیری شود.
این در حالی است که رهبران و منابع رسانهای گروه طالبان پیوسته از افزایش برداشت غلات و بهبود وضعیت اقتصادی در افغانستان خبر میدهند.
پس از به قدرت رسیدن این گروه در ماه اسد ۱۴۰۰ بیکاری و فقر در میان مردم افغانستان بهشدت گسترش یافته و این امر به همراه ترس ناشی از حاکمیت گروه طالبان باعث فرار صدها هزارتن از این کشور شدهاست.