راسکRASC: شماری از باشندهگان استان فاریاب از کمبود آب آشامیدنی صحی شکایت داشته میگویند که خشکسالی و استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی، سبب خشکشدن چاههای آب آشامیدنی شدهاست.
احمد سهیل خاشع، وکیل گذر بلوچخانهی شهر میمنه میگوید که خشکسالیهای پیهم، حفر چاههای عمیق و استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی در کشتزارها و باغها سبب شده که چاههای خانههای مسکونی خشک شود و مردم با کمبود آب آشامیدنی مواجه شوند.
خاشع در ادامه گفت: «شبکهی آبرسانی شهر میمنه نیز در این اواخر ضعیف شده و پاسخگوی نیازمندی مردم نیست.»
وی از مسوولان خواست تا جلو استفاده از آبهای زیرزمینی را بگیرد و برای رفع مشکل مردم، بندهای ناتکمیل آبگردان المار و دهندره تکمیل و در زمینهی ساخت بند خشتپل توجهی جدی صورت گیرد.
امام نظر جاوید، رییس وکلان گذر ناحیه اول شهر میمنه میگوید، باشندهگان ۹ گذر که حدود نُه هزار فامیل میشوند با کمبود آب آشامیدنی مواجه شده و برخی از خانوادهها به دلیل نبود آب خانههای شان را ترک کردهاند.
عبدالرحیم، باشنده شهر میمنه که بخاطر آب آشامیدنی به یک چاه وقفی در گذر بلوچخانه آمده میگوید که هر روز با سه و چهار تن از همسایهها بخاطر گرفتن آب میآیند، ساعتها انتظار میکشند تا نوبت برسد.
موصوف گفت، علاوه بر اینکه ساعتها بخاطر گرفتن آب از کار میمانند، روزانه بالاتر از ۱۰۰ روپیه/افغانی به ریکشا کرایه میدهند.
قربانعلی، باشنده منطقه شورقول شهرستان خواجه سبزپوش که با طی نمودن ۷ کیلومتر فاصله به منطقۀ خواجه قُشری آن شهرستان آمده میگوید که روزانه از هر فامیل یک تن با یک تا دو مرکب بخاطر انتقال آب سرگردان هستند.
وی گفت: «در حدود ۶۰۰ فامیل در منطقه شورقول زندگی میکردند نبود آب باعث شده که بیش از ۴۰۰ فامیل ترک محل کنند.»
سرپرست ریاست آبیاری و حوزه فرعی دریایی شیرین تگاب – میمنه در رابطه به حل کمبود آب در استان فاریاب میگوید که برای تقویت آبهای زیرزمینی لازم است مردم در خانه شان چاههای تغذیه از آب باران و برف را حفر کنند و بندهای آبگردان المار، دهندره و خشتپل اعمار شود.