راسکRASC: «روزنامهی هنر» طی یک مطلب نوشته که با تسلط دوبارهی گروه طالبان بر افغانستان، هنر زیر سیاستهای سختگیرانه و بنیادگرایانهای این گروه له شده و در معرض نابودی قرار دارد.
این روزنامه روز جمعه ۱۶ تیر /سرطان، طی یک مطلب نوشت، که افغانستان شاهد برکناری کادرها از نهادهای دولتی است، و آموزش رشتههای هنری برای دانشجویان و دانشپژوهان ممنوع شده است.
این روزنامه از دانشکده «هنرهای زیبا» در دانشگاه کابل به عنوان مثال یاد کرده و گفته که قبل از تسلط طالبان، بیشتر از یکهزار دانشجو در هشت رشتهای تحصیلی در آن تحصیل میکردند، اما در حال حاضر، با مسلطشدن گروه طالبان بر افغانستان، شمار این دانشجویان به ۲۵۰ تن رسیده که در دو رشته تحصیلی مشغول آموزشاند و همهی آنها هم مرد استند.
بر اساس نوشتهای روزنامهی هنر بخشهای موسیقی، مجسمهسازی، ادبیات نمایشی، و عکاسی از برنامههای آموزشی آن دانشکده حذف شده است.
پس از تسلط دوبارهی گروه طالبان بر افغانستان، موسیقی، تیاتر، و در کل هنر، به طور کامل در حال فراموشی است.
پخش موسیقی در رسانهها بهسرعت ممنوع شد، و انستیتیوت ملی موسیقی، که موفق شده بود خود را در سطح جهانی معرفی کند، از فعالیت باز ماند.
به گفتهی این روزنامه، حذف بخشهای موسیقی و تیاتر و سینما از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه کابل منجر به بیسرنوشتی دهها دانشجو گردید.
در همین حال، این گروه در نخستین ماه تسلط خود بر افغانستان، هنرمندان زن را در تیاتر و سینما از فعالیت منع کردند.
در نظام جمهوری، حضور زنان در سینما و تیاتر نیز افزایش پیدا کرده بود، اما بازگشت گروه طالبان به قدرت پس از دو دهه جنگ باعث نابودی دستآوردهای زنان در این عرصهها شد.
حدود دو سال از تسلط گروه طالبان در افغانستان سپری میشود و در این مدت بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر از ترس گروه طالبان مجبور به ترک کشور شدند.
مهاجرت این قشر همچنان جریان دارد و بسیاری از آنها که تاهنوز در افغانستان ماندهاند، برای مهاجرت و پناهندگی به کشورهای دیگر تلاش میکنند.