راسکRASC: با حذف دارالمعلمین از ساختار وزارت معارف و تشکیلات آموزشی و همچنان تنقیص صدها بست آموزگاری کودکستانها از وزارت کار و امور اجتماعی، هزاران معلم، مامور و خدمه، بیکار و خانهنشین شدند.
پیش ازین سه کودکستان دولتی در چوکات ریاست کار و امور اجتماعی قندز فعالیت داشتند و چندین کودکستان خصوصی غیر دولتی نیز فعال بودند که در آن صدها کودک توسط آموزگاران زن تحت آموزش و پرورش قرار داشتند.
این کودکان پیش از شمولیت در مکتب، یک دوره یکساله یا دوساله را در این کودکستانها سپری میکردند و آماده به مکتب شده فارغ میگردیدند.
ولی با اشغال کشور در دو سال آخر، دروازه های این کودکستانها بسته شد اما استادان آن، هر دهروز بعد حاضری امضا کرده معاششان را میگرفتند.
اخیرا، نظر به تصمیم کابینهی گروه طالبان بیشتر از ۱۴۵۰ بست از تشکیل وزارت کار، تنقیص شده است.
بستهای تنقیص شده، شامل حال آموزگاران با تجربه، ماموران و خدمهها میشوند که همه در جمع بیکاران افزوده شده و خانهنشین گردیدند.
همینگونه ریاست دارالمعلمین قندز که بیشتر از ۵۰ سال در چوکات معارف و وزارت تحصیلات عالی، فعالیت داشت، و تا سطح لیسانس، معلم فارغمیداد، نظر به این تصمیم کابینهی گروه طالبان، قرار است، مسدود گردد و دهها اُستاد نیز بیکار شوند.
یکی از استادان این دارالمعلمین گفت که قرار اطلاع، امتیازات نهادهای آموزشی حذف شده، به نهادهای امنیتی و مدارس دینی اختصاص داده میشود.، زیرا صدها بست جدید در چوکات ریاست معارف قندز افزود شده که همه برای مولوی صاحبان و ملاهای مدارس اختصاص داده شده است.
در شرایطی که فقر و بیکاری دامنگیر تمامی ملت شده و بار زندگی بر شانههای مردم و خصوصا کسانیکه معاشگیر دولت هستند، سنگینی میکند، تنقیص و قطع معاش این تعداد معلم، مامور و خدمه که هر یک متکفل یک خانواده بزرگ هستند، بر وضعیت نابههنجار کشور میافزاید؛ اینجاست که روزبهروز بر نارضایتی شهروندان بر گروه حاکم بر کشور،افزوده شده ولی فریادشان را کسی نمیشنود.
اراکین بلندپایهی گروه طالبان روز گذشته گفتند، فاصلهی که میان مکاتب، دانشگاهها و مدارس وجود داشت، با پیروزی گروه طالبان از میان برداشته شده و در حال حاضر در مکاتب و دانشگاهها، علوم دینی بیشتر از گذشته تدریس میشود و در آیندهی نزدیک، ما شاهد فراغت صدهاهزار عالم دین از مکاتب و دانشگاهها خواهیم بود.
در همیحال دانشجویان دانشکدههای دانشگاه قندز با نگرانی از ازدیاد مضامین دینی در نصاب آموزشیشان شکایت دارند.
این دانشجویان اظهار میدارند که رشتهای دلخواه ما مثلا ساینس، تکنالوژی است ولی از مضامین اصلی کرده مضمونهای ثقافت، تفسیر و علوم دینی در نصاب درسی ما زیاد شده است؛ نمیدانیم ما یک اقتصاددان فارغ میشویم یا ملا.