خبرگزاری راسک: جنبش «زنان مقتدر زنان افغانستان» در اعلامیهای از کشتار زنان افغانستان به شمول تعدادی از فعالان زن به صورت هدفمند و مرموز ابراز نگرانی کرده و از جامعه بینالمللی و نهادهای جهانی حقوق بشر خواستهاست که گروه طالبان را در قبال اقدامهای شان پاسخگو قرار دهند.
این جنبش اعتراضی روز شنبه، ۴ شهریور/سنبله میگوید که گروه طالبان علاوه بر دیگر جنایتها علیه زنان، در دو سال گذشته کشتارهای هدفمندانهی فعالان مدنی و مدافعان حقوق زن را به راه انداختهاست.
جنبش زنان مقتدر افغانستان افزود: «طی دو سال حاکمیت گروه طالبان در افغانستان، علاوه بر آن که زنان از تمامی فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و تفریحی به صورت کل محروم گشتهاند؛ با توهین، تحقیر، شکنجه، لتوکوب، زندان، تجاوز جنسی و کشتارهای مرموز و هدفمند از سوی گروه طالبان مواجه شدهاند.»
این جنبش اعتراضی زنان افغانستان فهرست نامهای ۱۴ زن فعال و مدافع حقوق زنان را منتشر کردهاست که پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، در کابل و شماری از استانهای دیگر کشته شدهاند.
در اعلامیه گفته شدهاست که گرچه گروه طالبان مسوولیت این کشتار را بر دوش «افراد مسلح ناشناس» انداختهاند؛ اما در قبال این کشتار و دهها قتل مشابه دیگر گروه طالبان مسوول است.
در این اعلامیه، کشتهشدن حورا سادات، گردانندهی یک کانال یوتیوب در کابل نیز مرموز خوانده شده و بیان شدهاست که گروه طالبان مخفیانه جسد وی را در منطقهی «کارته سخی» شهر کابل دفن کردهاند و قبر او همچنان زیر نظارت و محافظت نیروهای گروه طالبان است.
جنبش زنان مقتدر زنان افغانستان همچنین به گزارش اخیر دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در رابطه با نقض حقوق بشر در افغانستان در جریان دو سال تسلط گروه طالبان نیز اشاره کرده و از کشتهشدن بیش از ۲۰۰ کارمند ملکی و نظامیان پیشین ابراز تاسف کردهاست.
در اعلامیه آمدهاست: «جنبش زنان مقتدر افغانستان از جامعهی جهانی و نهادهای حامی حقوق بشر و حقوق زنان در سراسر جهان میخواهد، تا جلوی جنایت گروه تروریستی، فاشیستی و تکجنسیتی طالبان را بگیرند و نگذارند مردم افغانستان به ویژه زنان قربانی گردند و صدای آنها خاموش شود.»
همچنین در این اعلامیه از سازمان ملل متحد و سازمانهای بینالمللی حقوق بشر درخواست شدهاست، تا رسیدگی به جنایتهای گروه طالبان علیه بشریت از سوی دادگاه بینالمللی لاهه را در اولویت قرار دهند و این گروه را پاسخگو کنند.
این جنبش اعتراضی زنان همچنان گفتهاست: «جامعه جهانی به ویژه سازمان ملل متحد و شورای امنیت با گروه تروریستی طالبان به عنوان یک گروه تروریست و تکجنسیتی تعامل کنند و هرگز این گروه را به عنوان یک حکومت به رسمیت نشناسند.»
این جنبش معتقد است که هرگونه تعامل با گروه طالبان و به رسمیتشناختن آنان، به معنای به رسمیتشناختن تروریستان است.
پیش از این شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اقدامهای گروه طالبان در برابر زنان را تبعیض سیستماتیک علیه زنان خواندهاست.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان گفتهاست که اگر چه گروه طالبان خواهان کرسی افغانستان در سازمان ملل است؛ اما این گروه به اندازهی یکی دو سال پیش از دستیافتن به این کرسی دورتر شدهاست.