خبرگزاری راسک: سازمان صحی جهان میگوید که افغانستان در حال حاضر با یک بحران طولانی مدت بشردوستانه مواجهاست و میلیونها تن در این کشور با فقر یا عدم دسترسی به صحت و غذا زندگی میکنند.
سازمان صحی جهان روز سهشنبه، ۷ شهریور/سنبله با نشر گزارشی گفته که این مشکلات پس از دههها بیثباتی بهوجود آمدهاست.
طبق این گزارش، ۲۸.۸ میلیون تن در افغانستان به کمکهای فوری نیاز دارند، در حالی که این رقم پیش از تسلط دوبارهی گروه در ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۸.۴ میلیون تن بود.
این سازمان افزودهاست که به ۱۲۵ میلیون دالر بودجه اضافی برای ادامه تامین نیازهای اولیه بهداشتی تا ختم سال ۲۰۲۳ نیاز دارد.
به گفتهی این نهاد صحی بینالمللی، کمبود بودجه عواقب ناگوار در پی خواهد داشت.
این در حالی است که کمیته بینالمللی صلیب سرخ برای افغانستان نیز اعلام کردهاست که در حال حاضر نیمی از جمعیت افغانستان به غذا و خدمات صحی دسترسی ندارند.
پیش از آن، دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد «اوچا» گفتهبود که کمبود بودجه در روند کمکرسانی در بخشهای مختلف از جمله بهداشت، خوراک، آموزش و آب آشامیدنی بهداشتی میلیونها نیازمند را در افغانستان متاثر کردهاست.
اوچا در گزارش ماه جون این نهاد از وضعیت بشری در افغانستان گفتهبود که به دلیل نبود بودجه فعالیت ۲۵ تیم سیار بهداشتی و خوراک در شرق افغانستان شامل استانهای نورستان، کنر، لغمان و ننگرهار متوقف شد.
اوچا گفتهبود که علاوه بر این ۱.۴ میلیون مادریباردار، نوزادان و کودکان با کاهش پول، پس از این غذاهای طراحیشده برای جلوگیری از سوتغذیه دریافت نمیکنند.
در گزارش آمدهبود که اگر سطح بودجه، که در حال حاضر کمتر از یک چهارم نیازها است، ثابت بماند؛ تخمین زده میشود که ۷.۶ میلیون تن به کمکهای بهداشتی حیاتی دسترسی نخواهند داشت.