خبرگزاری راسک: خواهریک سرباز آمریکایی درحضور جوبایدن رییس جمهور آنکشور مبنی برمعاملهی سیاسی او با گروه طالبان و تسلیمدهی افغانستان به اینگروه خطاب به وی گفتهاست: «امیدوارم در آتش جهنم بسوزی»، یک نشریهی آمریکایی بنام «آتلانتیک» مطلبی را در بارهی سلطهی گروه طالبان بر افغانستان و خروج نیروهای آمریکایی از اینکشور منتشرکرده و نوشتهاست، جو بایدن، رییسجمهور آمریکا در تمام این مدت فقط لحظهای به ترک افغانستان متردد شد که خواهر یک سرباز آمریکایی به او چنین فحش داد: «امیدوارم در آتش جهنم بسوزی»
در روزهای پایانی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان که مردم اینکشور نیز به گونهی بیپیشینه برای فرار از سلطهی طالبانی به میدان هوایی کابل هجوم برده بودند، انفجار بزرگی در یکی از ورودیهای میدان هوایی کابل رخ داد که در آن نزدیک به ۲۰۰ افغانستانی که از استبداد طالبان میخواستند نجات یابند همراه با ۱۳سرباز آمریکایی جان باختند.
نشریهی آتلانتیک نوشتهاست که پس از انتقال اجساد ۱۳سرباز آمریکایی از افغانستان، خواهر یکی از سربازان کشتهشده از داخل یک بس به سمت بایدن فریاد زد: «امیدوارم در جهنم بسوزی.»
به نوشتهی این نشریه، این تنها لحظهای بود که رییسجمهور آمریکا را دربارهی تصمیم خروج از افغانستان، متردد کرد.
جو بایدن از جنساکی، سخنگوی کاخ سفید پرسید: «کار اشتباهی کردم؟ شاید به روش دیگری باید این کار را انجام میدادم.»
سخنگوی کاخ سفید اندوهی را در چهره بایدن میبیند و در پاسخ میگوید: «شما تصمیمیکه باید میگرفتید، گرفتید. جنگ یک عمل وحشیانه و شرورانه است، ما به سوی قدمهای بعدی پیش میرویم.»
خروج سیاسی آمریکا از افغانستان و کشتهشدن سربازان آنکشور در کنار نزدیک به ۲۰۰ شهروند افغانستانی در آخرین روزهای حضورشان در کابل، خشم شماری از مقامهای آمریکایی و خانوادههای سربازان کشتهشده را برانگیخته است.
جامعهی سیاسی و شهروندان آمریکایی حمایت اینکشور از گروه طالبان در افغانستان را خیانت به مردم افغانستان و رشد گروه تروریستی از جمله شبکهی القاعده و داعش درکشور خوانده و بارها رییس جمهور کشورشان را به دلیل امضای معاهدهی دوحه مبنی بر تسلیمدهی قدرت در افغانستان به اینگروه و فروپاشی نظام جمهوریت اینکشور انتقاد کردهاند.
درهمین حال مایک والز، یک عضوکانگرس آمریکا، شکلگیری مجدد شبکهی تروریستی القاعده با حمایت گروه طالبان و دسترسی آنان به تجهیزات نظامی برجا مانده از ارتش پیشین و نظامیان آمریکایی را برای تحقق «رویای بنلادن» دانسته و گفتهاست، سربازان آمریکایی مجبوراند در آینده، دوباره به افغانستان برگردند و با تروریسم بجنگند.
این عضو کانگرس آمریکا در گفتوگو با فاکسنیوز گفتهاست، همزمان با نزدیکشدن سالگرد یازدهم سپتامبر، جامعهی اطلاعاتی آمریکا بار دیگر از احیای مجدد القاعده در افغانستان هشدار میدهد.
به گفتهی او، اما اینبار القاعده یک حکومت (گروه طالبان) و به ارزش میلیونها دالر تجهیزات نظامی باقیمانده از آمریکا را در اختیار دارد.
این عضو کانگرس آمریکا در حالی از قدرتمندشدن شبکهی القاعده با همکاری گروه طالبان در افغانستان پرده برداشته که پیش از این شورای امنیت سازمان مللمتحد در گزارشی نوشته بود که القاعده با حمایت مقامات بلندپایهی گروه طالبان در نهادهای دولتی اینگروه نفوذ کردهاست.
طبق این گزارش، شبکهی القاعده به خاطر تعهد گروه طالبان مبنی بر قطع روابط با گروههای تروریستی، به طور مخفیانه در افغانستان فعالیت میکند.
پیش از این دونالد ترامپ رییسجمهور سابق آمریکا جوبایدن را مبنی بر معامله با گروه طالبان و فروپاشی نظام جمهوریت افغانستان احمق خطاب کرده و گفته بود: «این احمقها در کاخ سفید به رهبری بزرگترین احمق، «جوبایدن» به طور سیتماتیک کشور ما را نابود میکنند.»
دونالد ترامپ همچنان در مطلب دیگری نوشته بود، سلاحهای برجا ماندهی آمریکا در افغانستان، گروه طالبان را به دومین بزرگترین فروشنده سلاح در جهان تبدیل کردهاست.
ترامپ، ادارهی جوبایدن را به تخریب ارتش آمریکا مبنی بر معامله با گروه تروریستی طالبان محکوم نموده و گفته بود، جوبایدن پس از خروج از افغانستان ٨۵ میلیون دالر از بهترین جنگافزارها و تجهیزات نظامی آمریکا را به گروه طالبان بخشید، که اینگروه پس از آمریکا، تبدیل به بزرگترین فروشندهی سلاح در جهان شدهاند.
پیش از این، رسانهی داون پاکستانی در گزارشی نوشته بود که پاکستان تمایل به خرید تجهیزات ارتش پیشین افغانستان داشته و مقداری از تجهیزات نظامی آمریکا و ارتش پیشین افغانستان به شمول تانکهای زرهی به اینکشور توسط رهبران و مقامات گروه طالبان قاچاق و فروخته شدهاست.
درهمین حال آگاهان روابط بینالملل افزایش نارضایتی در افکار عمومی آمریکاییها مبنی بر امضای معاهده با گروه طالبان را آشکارشدن چهرهی اصلی اینگروه با اتخاذ سیاستهای غیر انسانی و نقض مکرر حقوق بشری خوانده و گفتهاند، آنچه پیش از این اداره بایدن به نمایندگی خلیلزاد تعریفی از گروه طالبان به مردم آمریکا کرده بود اشتباه و فریب ثابت شد، و مردم آنکشور درک کردند که گروه طالبان همان طالبان دور اول بوده و هیج نوع تغییری در رویکرد سیاسی، بشری و فکری آنان بوجود نیامدهاست.
کاوه بدخش، آگاه روابط بینالملل و استاد دانشگاه در صحبت با خبرگزاری راسک میگوید، تصوری که از گروه طالبان در افکار جهانی قبل از سلطهی آنان بر افغانستان وجود داشت وارونه شده، جنایات روزمرهی اینگروه در مقابل اقوام غیر پشتون، برخوردهای تبعیضآمیز آنان با زنان، وضع ممنوعیت بر آموزش وکار زنانو دختران، انحصار قبیلهای قدرت سیاسی و حمایت گستردهی آنان ازگروههای تروریستی در افغانستان، جهان را مجبور خواهد ساخت تا یکبار دیگر برای جبران اشتباه سیاسی و اعتماد شان بر اینگروه تروریتسی، دست بکار شوند، از همین رو افکار سیاسی و مردمی در دنیا دنبال اعمال فشار بر حکومتهای شان مبنی بر یافتن راههاییااند که بتوانند اشتباه آنان مبنی بر معامله و اعتماد بالای یک گرو تروریستی را جبران کنند.