خبرگزاری راسک: نرندرا مودی، صدراعظم کشور هند از اشتراککنندگان نشست سران ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان (جی۲۰) خواست تا از کشورهای در حال توسعه برای مقابله با تغییرات اقلیمی با فراهمکردن پول و فنآوری بیشتر حمایت کنند.
دانشمندان و فعالان اقلیمی گفتهاند که اگر رهبران جهان برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی به اجماع نرسند، رویدادهای شدید و فاجعهبار اقلیمی و موجهای گرمای سوزان و آتشسوزیهای ویرانگر، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، اثرهای وخیمی خواهد داشت.
مودی کشور هند را به عنوان رهبر جنوب کرهی زمین معرفی کرده و آن را پلی بین کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه خواندهاست.
او در مطلبی که در سانهها نشر شده، نوشتهاست: «بسیاری از کشورهای جنوب کرهی زمین در مراحل مختلف توسعه هستند و اقدامات اقلیمی باید یک پیگیری متمم باشد.»
مودی افزودهاست: «جاه طلبیها برای اقدام علیه تغییرات اقلیمی باید با اقدامات مربوط به تامین مالی و انتقال فنآوری مطابقت کند.»
کشورهای ثروتمند تعهد کردهبودند که پس از سال ۲۰۲۰ میلادی سالانه ۱۰۰ میلیارد دالر را برای کمک به کشورهای فقیر در راستای مبارزه با تغییرات اقلیم فراهم میکنند؛ اما به این تعهد شان عمل نکردند و این باور را از بین بردند که آنها کشورهای آسیبپذیر را که کمترین نقش در گرمایش زمین را دارند، در مقابل چالشهای تغییرات اقلیم حمایت خواهند کرد.
گروه جی۲۰ متشکل از ۱۹ کشور و اتحادیهی اروپا است که حدود ۸۵ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی و مقدار مشابهی از انتشار کاربن را به خود اختصاص داده اند.
نشست وزیران انرژی گروه جی۲۰ در ماه جولای سال روان میلادی نتوانست روی طرحی برای کاهش استفاده از سوخت های فوسیلی از جمله زغال سنگ که منبع اصلی انرژی برای اقتصادهایی مانند هند و چین است، به توافق برسد.
این دو کشور آسیایی از بزرگترین آلودهکنندهای هوا در جهانی اند، اما استدلال میکنند که مشارکتکنندگان غربی باید مسوولیت بسیار بزرگتری را در قبال بحران جهانی اقلیم برعهده بگیرند.
اجماع انرژی و اقلیم جی۲۰ همچنین با مقاومت کشورهایی مانند عربستان سعودی و روسیه مواجه شد زیرا این کشورها میترسند که مبادا دورشدن از سوختهای فوسیلی به اقتصاد آنها آسیب بزند.