خبرگزاری راسک: مسوولان فرماندهی امنیهی گروه طالبان در استان قندز، از درمان ۸۰۰ معتاد به مواد مخدر در مرکز درمان معتادان این فرماندهی خبر دادند.
گروه طالبان در جریان چند ماه پسین در استان قندز به جمعآوری معتادان از گوشه و کنار شهر پرداختهاست و صدها تن را بازداشت کرده و پس از معاینه صحی به مرکز تداوی معتادان فرستادهاست. روند جمعآوری معتادان از سوی گروه طالبان توام با خشونت بودهاست و آنان را به زور سوار موترهای کردهاند.
جمعه الدین خاکسار سخنگوی فرماندهی امنیهی گروه طالبان گفت که تا کنون ۸۰۰ تن معتاد پس از درمان، دوباره به آغوش خانوادههای شان برگشتند.
مرکز تدوای معتادان تازه تاسیسشده از سوی فرماندهی امنیهی گروه طالبان واقع در «دشت آبدان» استان قندز است.
خانواده های معتادانی درمانشده در این مرکز می گویند که فرزندان آنان به دلیل بیکاری و فقر به این پدیده رو آوردهبودند؛ اما در این مرکز غذای بی کیفیت و ناچیز به آنان دادهشده و درمان معتادان همراه با خشونت و گرسنگی بودهاست.
مرضیه آموزگار یکی از مکتبهای استان قندز میگوید:« شوهرم صاحبمنصب تحصیل کردهبود که در سقوط قندز چند سال پیش توسط گروه طالبان به شهادت رسید و سرپرستی خانواده به دوش من و یگانه پسرم افتاد.»
وی مدعی است که پسرش به دلیل بیکاری و فقر معتاد شدهاست و او پس از یک سال از اعتیاد پسرش اگاه شد.
این آموزگار می افزاید: «وقتی پسرم را از بازار با خشونت و لتوکوب در رنجر (نوع موتر) بالا کردند، دیدم که صورتش خونی شدهبود».
وی در ادامه میگوید که وقتی مدت درمان پسرش در مرکز درمان معتادان تمام شد و برای آوردن او رفتهبود با دیدن «چهرهی نحیف و اندام لاغر» پسرش بیهوش شدهبود.
روانشناسان به این باورند که بیشتر معتادان درمانشده به شغل دایمی یا دراز مدت نیاز دارند، تا دوباره به اعتیاد رو نیاورند.
این در حالی است که تسلط گروه طالبان دورنمای روشن و امیدبخش برای مردم و به ویژه جوانان را در تمام عرصهها به ویژه در زمینهی شغل از بین بردهاست.