خبرگزاری راسک: جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان در یک نامهی سرگشاده، خواستار صدور قطعنامه از سوی سازمان ملل متحد در مورد «حاکمیت آپارتاید جنسیتی» در افغانستان شدند.
این نامهی سرگشاده از سوی شماری از زنان معترض کشور، از جمله پروانه ابراهیمخیل نجرابی امروز سهشنبه، ۲۱ شهریور/سنبله به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تحویل داده شدهاست.
آنان در این نامه از مقامهای سازمان ملل متحد و کشورهای عضو این سازمان خواستهاند که حسن نیت خود را در برابر اصول انسانی چون حقوق بشر، دموکراسی، حاکمیت قانون و عدالت اجتماعی ثابت کنند و تنها نمونهی عینی «آپارتاید جنسیتی» در جهان را در افغانستان به رسمیت بشناسند.
جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان در این نامه همچنین خواستار بازنگری کمکهای نقدی به افغانستان شده و گفتهاند که این کمکها نباید باعث تقویت گروه طالبان شود.
زنان معترض کشور تحریم کامل سفرهای خارجی مقامهای گروه طالبان، آزادی فوری و بدون قید و شرط فعالان سیاسی، مدنی و رسانهای از زندانهای گروه طالبان و توقف هرگونه تلاش برای به رسمیتشناسی گروه طالبان را نیز به عنوان بخشی از خواستهای خود مطرح کردهاند.
علاوه بر این، آنان خواستار حمایت مستقیم و صادقانه سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی از تشکیل یک سیستم فراگیر مبتنی بر حاکمیت قانون و رای مردم در افغانستان، حمایت از جریانهای مخالف گروه طالبان و روی دستگرفتن اقدامهای پیشگیرانه از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای جلوگیری از فاجعههای بیشتر توسط گروه طالبان، نیز شدهاند.
این نامه در حالی منتشر شدهاست که امروز کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد در پنجاهوچهارمین نشست این شورا گفت که حقوق بشر در افغانستان در حال فروپاشی است.
او گفت که پس از تسلط گروه طالبان، حقوق بشر به ویژه حقوق زنان در افغانستان مورد حملات سیستماتیک قرار گرفتهاست.
پیش از این کارشناسان سازمان ملل متحد گفتهبودند که اکنون بحث در مورد آپارتاید جنسیتی در افغانستان ضروری شدهاست.