خبرگزاری راسک: براساس یافتههای خبرگزاری راسک بطورمیانگین در هرهفته، گروه طالبان هشت تا ده تن از اعضای نیروهای امنیتی دولت پیشن افغانستان را در استانهای کشور به قتل میرسانند، یافتههای اینگزارش تنها بربنیاد اطلاعاتی انجام شده که در رسانهها، همگانی شدهاست، در حالیکه بخش بزرگی از جنایات گروه طالبان به شمول قتل نظامیان پیشین به دلیل ترس از اینگروه توسط خانوادههای افراد کشتهشده و مردم با رسانهها شریک ساخته نشده و از دوربین آنان پنهان میمانند.
خبرگزاری راسک در این گزارش تنها آماری را که از سوی رسانههای داخلی افغانستان در مورد قتل نظامیان حکومت پیشن در هشت روزگذشته منتشر شده، دنبال کردهاست که نشان میدهد تنها در شش روز، گروه طالبان نُه تن از این نیروها را در استانهای کاپیسا، تخار، مزار، پروان، بغلان و لغمان تیرباران کردهاند.
ازمیان این نُه نظامی کشتهشده توسط گروه طالبان دو تن آنان را اعضای اینگروه در مقابل چشمان اعضای خانوادهی شان به رگبار بستهاند.
در جریان هفتهی گذشته یک افسر وزارت دفاع دولت پیشین در شهرستان قرغهیی استان لغمان، فیض عسکریار معاون پیشین حوزهی هشتم شهرمزار شریف در استان مزار، محمد اکبر جرات نظامی پیشین در روستای علیخیل استان کاپیسا، عبدالغفار صابر نظامی پیشین در شهرتالقان مرکز استان تخار، یک سرباز امنیت ملی پیشین در پروان، یک افسر«کماندو در بغلان» و در تازهترین مورد محمد یوسف، عضو قطعهی خاص وزارت امور داخلهی حکومت پیشین را در منطقهی پُلمتک از مربوطات مرکز استان پروان تیرباران کردهاند.
در همین حال، منابع محلی در صحبت با خبرگزاری راسک میگویند که گروه طالبان به خانوادههای نظامیان کشتهشده از سوی اینگروه هیچ گونه اطلاعاتی را در مورد علت قتل آنان نمیدهند.
در این گزارش منابع همچنان گفتهاند، اعضای گروه طالبان در بیشتر موارد برای بازداشت نظامیان پیشین خصوصا در استانهای شمال افغانستان بدون توضیح و اجازه به خانههای آنان وارد شده افرادی را که نشانی کردهاند در مقابل چشمان اعضای خانودهی شان تیرباران کرده یا هم آنان را باخود به محل نامعلوم انتقال داده و پس از چند روز جسد آنان را در رود خانهها یا کنارجاده رها میکنند.
پیش از این دفترنمایندگی سازمان ملل در افغانستان «یوناما» با نشرگزارشی در مورد کشتار نظامیان دولت پیشین و انتقامجویی افراد اینگروه زیر سایهی فرمان عفوعمومی ملاهبتالله، گفته بود که بیشتر از صدها مورد انتقامجویی گروه طالبان علیه نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان را مستند کردهاست.
یوناما با نشرگزارشی از قتل دستکم ۲۱۸ نظامی پیشین، دستگیری خودسرانه، توام با شکنجهی بیشتر از ۶۰۰ تن دیگر از نظامیان دولت پیشین افغانستان از سوی افراد گروه طالبان پرده برداشتهاست.
دفترنمایندگی سازمان ملل در این گزارش همچنان گفتهاست، شماری از نظامیان دولت پیشین افغانستان چند روز پس از بازداشت از سوی گروه طالبان کشته شده و جسد بیجان آنان را بدون هیچ نوع توضیحی، اینگروه به خانوادههای آنان سپردهاند.
آگاهان نظامی کشتارهای پیهم نظامیان دولت پیشین از سوی گروه طالبان را از نخسیتن روزهای سلطهی این گروه برافغانستان جنایتبار و گسترده خوانده، میگویند، صدور فرمان عفوعمومی تنها فریب و شعار اینگروه برای پنهانکاری جنایت شان در نزد جامعهی جهانی بوده آنان با صدور این فرمان نظامیان دولت پیشین را غافلگیر کرده و همه روزه آنان را به گونهی پیهم و بیرحمانه شکنجه نموده، و به قتل میرسانند.
احمدالله حیدری اسم مستعار یک ژنرال ارتش پیشین افغانستان است، او در صحبت با راسک میگوید، جنایات گروه طالبان در مقابل نظامیان و سربازان دولت پیشین افغانستان بسیار گسترده بوده و آنچه رسانهها و سازمان ملل متحد در مورد این جنایات نشر میکنند بخش کوچکی از جنایات انتقامجویانه و غیرانسانی اینگروه است، این ژنرال ارتش پیشین همچنان گفتهاست: « زندانهای گروه طالبان پر از جوانانی است که تا دیروز برای وطن و مردم شان آمادهی قربانی و فداکاری بودند، آنان به شدیدترین شکل در زندانهای گروه طالبان شکنجه میشوند، طبق معلومات من شماری را که گروه طالبان بازداشت کردهاند در جریان شکنجه شهید شده و از طرف گروه طالبان بدون آگاهی خانوادههای شان دفن شدهاند.»
این ژنرال ارتش در ادامه همچنان گفتهاست، شمار دیگری از نظامیان دولت پیشین افغانستان با وضعیت بد روحی و اقتصادی مواجه استند، به گفتهی او، نظامیانیکه برای آسایش مردم خویش می رزمیدند، از سوی جهان فراموش شده و در بدترین ناامنی جسمی، روانی و اقتصادی قرار دارند.
گروه طالبان در حالی به کشتار مرموز و قتلهای پیهم نظامیان دولت پیشین افغانستان از زمان سلطه بر کشور ادامه میدهند که این نظامیان در وضعیت بد حقوق بشری، اقتصادی و اجتماعی قرار داشته و در کنار نگرانی جدی از بازداشت و زندانیشدن شان از سوی افراد گروه طالبان با مشکلات شدید فقر و ناداری دستو پنجه نرم میکنند.
احمد زبیر رزمنده، اسم مستعار یک افسر ارتش پیشین افغانستان است، او سه سال به عنوان فرماندهی«کندک» ارتش ملی افغانستان در استانهای خوست، پکتیا و پکتیکا وظیفه اجرا کردهاست، این فرماندهی پیشین نظامی میگوید در حالی که همه روزه انتظار بازداشت، قتل و زندانیشدن در کابل از سوی گروه طالبان است، ناگزیر شدهاست برای تامین غذای خانودهای شش نفریاش در یکی از نواحی شهر کابل با استفاده از کراچی دست به ترکاری فروشی بزند، به گفتهی او مشکلات اقتصادی، وی را در دو سال گذشته مجبور ساخته تا اجناس خانهاش را بفروشد، این فرماندهی ارتش از اکادمی نظامی مارشال فهیم سند فراغت نظامی دارد و ۱۲ سال در استانهای مختلف افغانستان در صف نیروهای ارتش ملی رزمیدهاست.
به گفتهی او، زندگی برایش بیمفهوم شده و تنها دلیل زندهماندنش چهار فرزندی است که او مسوولیت تامین غذای شان را به دوش دارد، این فرماندهی پیشین ارتش همچنان میگوید، در دو سال گذشته چندینبار به خودکشی فکر کردهاست.
او مقامهای بلندپایهی دولت پیشین افغانستان را خیانتکار خوانده و گفتهاست: « نظامیانی که با شهامت و شجاعت آمادهی دفاع از وطن شان در برابر تمامی گروههای تروریستی داخلی و خارجی بودند، ناجوانمردانه در چنگال گروه تروریستی طالبان رها شده و دست بسته از سوی مقامهای دولت پیشین به اینگروه تسلیم دادهشدند.»