خبرگزاری راسک: شماری از زنان بازرگان از نبود بازار و کاهش مشتریان شکایت میکنند و خواستار همکاری اتاق تجارت و صنایع زنان در رفع مشکلات شان شدهاند.
یلدا شفق، کارگاهی را در کابل اداره میکند که در آن ۳۰۰ بانو کار میکنند؛ او میگوید که حدود سه ماه است با کاهش مشتریان و فروش مواجهاست و با وجود چالشهای فراوان تلاش میکند بانوانی که نزد او کار میکنند، شغل خود را از دست ندهند.
فریبا ناصری، دیگر بانوی بازرگان نیز اظهار داشت که بانوان به ویژه کسانی که نفقه خانواده خود را تامین میکنند با چالشهای اقتصادی جدی مواجه هستند.
در همین حال لینا، بانو تجارپیشه خواستار فراهمسازی مکانی برای فروش تولیدات شد و تاکید کرد که زنان دیگر باید زنان را حمایت کنند تا کار خود را ادامه دهند.
از سوی دیگر، سلما یوسفزی، رییس اتاق بازرگانی و صنایع زنان از برگزاری نمایشگاه خزانی خبر داده و افزودهاست که سعی میکند تسهیلات بیشتری برای زنان بازرگان فراهم کند.
یوسفزی گفت: «آمار نشان میدهد تعداد زنان بازرگان در سال گذشته بیش از ۴۰ درصد افزایش داشتهاست.»
با وجود افزایش تعداد زنان فعال در بخش بازرگانی، کارشناسان بر این باور هستند که چالشهای اقتصادی و ضعف بازار کار همچنان فعالان این عرصه را با چالش مواجه میکند.
به گفتهی زنان تجارتپیشه، اتاق تجارت باید راهکارهای بهتری برای رفع مشکلات و افزایش فروش ارایه دهد.
شفیقه عاشقی که به تازگی وارد عرصه بازرگانی شدهاست، در این مورد میگوید که اگر حمایت مالی بیشتری از سوی مقامهای مسوول صورت گیرد، زنان بازرگان توانایی بهتری در رفع چالشها و ادامه تجارت شان خواهند داشت.
این در حالی است که پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان زنان از عرصههای اجتماعی حذف شدند و فقر و بیکاری به شدت در این کشور افزایش یافت؛ اما شماری از زنان با وجود محدودیتهای گسترده گروه طالبان به تجارت رو آوردهاند.