خبرگزاری راسک: سازمان صحی جهان از کمبود بودجه در افغانستان هشدار داده و گفتهاست که در صورت ادامه کمبود بودجه، میلیون شهروند این کشور خدمات صحی نجاتدهنده نخواهند داشت.
سازمان صحی جهان روز یکشنبه، ۲ مهر/میزان با نشر پیامی در شبکهی ایکس نوشته که مشارکت این سازمان با اهداکنندهگان و شریکان، مراقبتهای صحی حیاتی را برای افغانستان به ارمغان آوردهاست.
این نهاد خواستار افزایش سرمایهگذاری در ارایه خدمات صحی در افغانستان، بهویژه در مناطق محروم که بهدلیل بحران انسانی جاری به شدت کمبود منابع و آسیبپذیر هستند، شدهاست.
سازمان صحی جهان افزودهاست: «پس از دههها بیثباتی تشدیدشده توسط خشکسالی شدید و بلاهای طبیعی، افغانستان در حال حاضر با یک بحران طولانی مدت بشردوستانه مواجه است و میلیونها تن با فقر یا عدم دسترسی به صحت و غذا زندگی میکنند که آنها را در معرض خطر شدید سوتغذیه و شیوع بیماری قرار میدهد.»
این نهاد بینالمللی صحی تصریح کردهاست که به ۱۲۵ میلیون دالر بودجه اضافی برای ادامهی تامین نیازهای بهداشتی اولیه تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی نیاز دارد.
طبق گفتههای سازمان صحی جهان، ۲۸.۸ میلیون تن در افغانستان به کمکهای فوری نیاز دارند، در حالی که این رقم پیش از تسلط گروه طالبان در آگست سال ۲۰۲۱، ۱۸.۴ میلیون تن بود.
این در حالی است که پیش از این نیز سازمانهای کمکرسان از کمبود بودجه در افغانستان هشدار دادهبودند.
پیش از این نهاد «ورلد ویژن» گفته که از آغاز ماه اگست سال روان میلادی، کمتر از ۲۵ درصد از ۳.۲ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای سال ۲۰۲۳ میلادی، در اختیار نهادهای مددرسان قرار گرفتهاست.
با تسلط دوبارهی گروه طالبان بر افغانستان، نهادهای صحی بینالمللی از فروپاشی نظام صحی کشور ابراز نگرانی کردهاند.