خبرگزاری راسک: براساس گزارش رسانههای بینالمللی، نیروهای دریایی چین و فیلیپین در یک برخورد لفظی که دیروز یکشنبه در منطقهی اعتراضی دریای جنوبی چین اتفاق افتاد، یکدیگر را مقصر میدانند. این حادثه آخرین قسمتی از نبردهای دریایی بین دو کشور است که تنشها در این منطقه را بهشدت افزایش دادهاست.
مقامات فیلیپینی در یک بیانیهای توضیح دادهاند که کشتی نگهبان ساحلی چین عمداً بهاجرای «مانورهای مسدودکنندهی خطرناک» پرداخته و این مانورها منجر بهبرخورد کشتی فیلیپینی که حامل تامینات ضروری برای نیروهای مستقر در شعبهی آیوانگین که بهآن کفکای دوم یا توماس دوم معروفاست و در زنجیرهی جزایر اسپراتلی قرار دارد، شد.
کمیتهی ملی برای دریای غربی فیلیپین عملکرد چین را محکوم کرده و آن را «تحریکآمیز، بیپروا و غیرقانونی» نامیدهاست. آنها تاکید کردهاند که با تصرف این منطقه توسط چین، امنیت خدمهی فیلیپینیها بهخطر افتادهاست.
علاوه بر این، در یک حادثهی دیگری که در همانروز بهوقوع پیوست یک کشتی نگهبان ساحلی فیلیپین با یک کشتی نیرویهای دریایی چین برخورد فیزیکی نموده که بهگفتهی مقامات فلیپینی کشتی آنها در حال انجام ماموریت انتقال تجهیزات بهیک کشتی دیگر این کشور بودهاست.
در نتیجهی این اختلافات، فیلیپین سفیر چین را در پایتخت این کشور احضار نموده و نسبت بهاقدامات اخیر بیجینگ اعتراض دیپلماتیکی اعلام کرده و چین را مقصر اصلی این برخوردها دانستهاست. در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجهی فیلیپین تاکید کردهاست که بهعنوان یک قدرت بزرگ، چین باید نقش برجستهای در تسهیل صلح و استقرار در منطقه داشته باشد.
اما، در پاسخ دولت چین اذعان نموده که تمام یکمیلیون و سهصد هزار مایل مربع دریای جنوبی چین بههمراه جزایر واقع شده در این منطقه جزء «حاکمیت بدون اغتشاش» این کشور میباشد که نیروهای دریایی فلیپین با واردشدن در این منطقه که جزء قلمرو این کشور بوده باعث نقض قوانین بینالمللی دریایی شدهاند.
لازم بهذکر است که در سال ۲۰۱۶، دیوان بینالمللی لاهه در یک نزاع دریایی چین و فلیپین بهنفع فیلیپین فیصله نمود و این دیوان اذعان داشت که چین هیچ پایهای قانونی برای ادعای حقوقی در بیشتر دریای جنوبی چین را ندارد.
در عین حال در یک پاسخ رسمی روز یکشنبه ۲۲ اکتوبر که توسط نیروی ساحلی چین صادر شد، ادعاهای فیلیپین را رد کرده و بهجای آن، آنها را بهنقض قوانین بینالمللی دریایی متهم کرده و ادعا میکنند که کشتی فیلیپینی وارد جزایر نانشا و ریف رنائی که جزء قلمرو این کشور میباشد، شدهاند و حاکمیت ساحلی چین در راستای قانون عمل نموده که باعث یک درگیری کوچک شدهاست.