خبرگزاری راسک: در نتیجهی وضع محدودیتهای بیشمار بالای زنان و دختران در افغانستان از سوی گروه طالبان، بهتازگی شماری از دختران و زنان تحصیلکرده در افغانستان، گفتهاند برای پیدا کردن مخارج زندگیشان مجبور به انجام کارهای شاقه شدهاند.
این زنان و دختران ادعا دارند که با رویکار آمدن دوبارهی گروه طالبان بر کشور، آنها از جامعه کنار زده شدند.
بصیره یکی از این زنان به رسانهها گفته که آنها شانزده سال به امید آیندهی بهتر زحمت شبانهروزی کشیدند و موفق به فراغت در مقطع لیسانس در بخشهای حقوق، کمپیوتر ساینس، ژورنالیزم و سایر رشتهها شدند.
او همچنان گفتهاست: «اینک با آمدن دوبارهی گروه طالبان و محدودیتهای وضع شده آنها بالای دختران و زنان مجبور اند، تواناییها و استعدادهای خویش و مهارتهایی که در دوران تحصیل آموختیم را نادیده بگیریم و به خاطر مخارج خود و اطفال مان، به کارهای شاقه از جمله قالین بافی و غیره بپردازیم.»
این زنان از تمام نهادهای حقوقبشری و سازمانهای بینالمللی میخواهند که برای رفع محدودیتهای وضعشدهی گروه طالبان بر زنان افغانستان، توجهی جدی نمایند.
از سوی دیگر، سیگار در آخرین گزارش خود در بارهی دختران افغانستان گفته که وضعیت حاکم در کشور سبب شده، تا آمار ازدواجهای اجباری و زیر سن دختران در افغانستان، افزایش یابد.
قابل ذکر است، افغانستان در میان ۱۷۷ کشور جهان به عنوان بدترین کشور به زنان، شناخته شدهاست.
این در حالیست که با رویکار آمدن گروه طالبان بر افغانستان، محدودیتهای زیادی از سوی این گروه بالای زنان و دختران در این کشور وضع شد. منع تحصیل دختران در مکتبها و دانشگاهها و همچنان منع کار زنان در ادارات دولتی و غیر دولتی سبب نگرانیهای زیادی میان زنان و دختران در این کشور شدهاند.
با این حال، گروه طالبان همواره ادعا کردهاند که حقوق شرعی زنان در کشور تامین شدهاست.
باید گفت، افغانستان تنها کشوریست که دختران بالاتر از صنف ششم در آن حق رفتن به مکتب را ندارند.