خبرگزاری راسک: گزارشها از استان بادغیس در حوزهی غرب افغانستان حاکی از آن است که بیشتر آموزگاران مکتبهای گروه طالبان در این استان خیالی بودهاست.
یک منبع آگاه در استان بادغیس که از گرفتن اسمش در گزارش خودداری کرد در گفتوگوی اختصاصی، دیروز جمعه، ۱۹عقرب/ آبان، به خبرگزاری راسک گفته است که ۵۰ تا ۶۰ درصد آموزگاران مکتبهای شهرستانها و سطح شهر این استان خیالی بوده و آموزگاران این مکتبها به گونهی غیرحضوری معاش به دست میآورند.
به گفتهی منبع، شهرستانهای قادس، آبکمری و جوند از جمله مناطقی بوده که آموزگاران حضور فزیکی نداشته اما از سوی گروه طالبان معاش اخذ میکنند.
براساس اطلاعات منبع، معاشات آموزگاران خالی استان بادغیس بین ۶۵۰۰ تا ۱۲ هزار روپیهی کابلی/ پول رایج در افغانستان میباشد.
این منبع با اشاره به حرفهایش گفته که گروه طالبان بیشتر بهدنبال تبدیلکردن مکتبهای دولتی به مدرسههای دینی بوده که بتوانند از این طریق ذهنیت بیشتری در راستای اهدافشان برای نوجوانان و جوانان داشته باشند.
منبع تصریح میکند: «اهداف گروه طالبان ذهنیت انتحاری، انفجاری و تکفیری است که میخواهند روی دیگر اقشار جامعه هم کار کنند تا به آن آرمان برسند.»
در همینحال، شماری از دانشآموزان مکتبها در استانهای غربی افغانستان به خبرگزاری راسک میگویند: «چندی پیش یک تعدادی از افراد گروه طالبان وارد مکتبهای پسرانه شدند و خطاب به دانش آموزان گفتند، شما باید توجهی بیشتری روی آموزههای اسلامی و دینی داشته باشید، درسهای مکتبها بیشتر جنبهی کفری، غیر انسانی و اسلامی را به همراه دارد.»
فیروز احمد، یکتن از دانشآموزان مکتبها در یکی از استانهای غربی افغانستان بوده گفته که: « تبلیغات گروه طالبان بیشتر به دنبال جلب و جذب نیروی جوان بوده که بتوانند اهداف شومشان را بالای این طیف از جامعه تطبیق کنند.»
او افزود که برخی از دانشآموزان با همین تبلیغات گروه طالبان از مکتبها به مدرسههای گروه طالبان روی آوردهاند و شماری دیگر از دانشآموزان مکتبها را رها کردهاند.
در همینحال، محمد ناصری، آگاه امور در غرب افغانستان میگوید: « گروه طالبان در تمام بخشهای کلیدی ادارات دولتی نقش مبری را بازی میکنند و تعداد محدودی از کارمندان سابق در حاکمیت گروه طالبان ایفای وظیفه میکنند.»
او افزوده که طلبههای دینی جایگزین آموزگاران سابق شده و این روند تا اندازه ضربهی بزرگی را به دانشآموزان مکتبها وارد کردهاست.
به گفتهی او، استان بادغیس از جمله استانهای دست سوم افغانستان محسوب میشود که امکانات تناسب به استان کابل، هرات، مزارشریف و… کمتر گزارش شده و این مطلب توانسته تا افراطیت را نسبت به تکنالوژی روز به خود جای بدهد.
گفتنیست، این حرفها در حالیست که مقامهای گروه طالبان در استان بادغیس در این مورد چیزی نگفتهاند.