خبرگزاری راسک: کارشناسان به فاکس نیوز دیجیتال، گفتند که چین ممکن است برای مدیریت چالشهای اقتصادی از هوش مصنوعی استفاده کند؛ اما افزودهاند که این تنها بخشی از طیف اهدافی است که پکن برای فناوری رو به رشد در نظر گرفتهاست.
مت مک اینیس، کارشناس ارشد موسسهی مطالعات جنگ در برنامهی چین، گفت: «مسلما، چین هوشمصنوعی را در مرکز تلاشهای اقتصادی و مدرنسازی نظامی خود قرار دادهاست.»
چین، هوشمصنوعی را راهی بالقوه برای دستیابی به برتری اقتصادی و نظامی میداند و بهطور بالقوه حتا به نوعی به ایجاد پایهای بلندمدت برای رفاه بسیار بیشتر از آنچه در پنجسال گذشته یا بهدست آوردهاست، کمک میکند.
مک اینیس افزود: « فکر نمیکنم این موضوع برای چین نسبت به ایالات متحده تفاوتی داشته باشد؛ اما چین، در حالی که به چالشهای اقتصادی خود و همچنین تمایل خود برای جهش نظامی بر ایالات متحده نگاه میکند، تا حد زیادی روی هوشمصنوعی تمرکز میکند.»
به گزارش آسوشیتدپرس، صندوق بینالمللی پول در ماه اکتوبر، پیشبینی رشد چین را به پنج درصد در سال جاری و ۴.۲ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش داد که اندکی کمتر از پیشبینیهای خود در ماه جولای بود.
قابل ذکر است، بحران زنجیرهی تامین سال ۲۰۲۱، که ناشی از مدیریت شدید پکن با همهگیری کووید-۱۹ بود، بسیاری از کشورها را وادار کرد تا در اتکای خود به چین برای تولید و تجارت تجدید نظر کنند.
گفتنیست، علاوه بر این، چین با بحران فزایندهی نیروی کار مواجه است و بیکاری جوانان به اوج ۲۱.۳ درصد در ماه جولای رسید، رکوردی که سبب شد پکن از انتشار آمار خودداری کند.