خبرگزاری راسک: ضرر در رز اسم اثر گزینهی شعری حسیب احراری که در کشور کانادا توسط نشرات برمکیان زیور به چاپ رسیده در قالب غزل سروده شده و دارای ۱۴۰ غزل میباشد.
حسیب احراری از آن جمله شاعرانی است که دنبال بیان حقیقتهای زندگی، اجتماع، اوضاع و روزگار عصر بوده و این بینش و سریعنویسی برای وی چه از لحاظ حاشیه گذاشتهشدگی در سالهای گذشته و چه در روی کارآمدن گروه طالبان بیدرد سر نبوده و احراری زندان را سپری کرد و هنوز در دشوارترین حالتهای ممکن مینویسد و شاعر روزگار خویش و فارسیگویان جهان است.
این دومین اثر شعری این شاعر آزادسر و دریادل است که بعد از زندانیشدن او به چاپ میرسد، «لمس رویِش» گزینهی شعرهای نیمایی کتابی است که پیش از این و ده روز بعد از رهایی وی از زندان به نشر رسیده است.
هرچند این اسم (ضرر در زر) در ذهن خواننده بازار ناخوش زرگران یا طلا فروشان را تداعی میکند، اما در لایههای واژههای این اسم معنای دیگر و دردهای بسیاری از شرایط کمرکستهی دانش، علم، فرهنگ، هنر، شاعر، شعر و ادبیات و سایر ارزشمندیهای که در چشم کژبینان قد بلندی ندارند؛ پنهان است.
۱۴۰ سرودهی که در این مجموعه گردشده فریاد رنج سالها به ماتمنشستهگی ملتی است که در گلیم سوگ میهنی به نام افغانستان نشستهاند، البته هرکجا و هرجای این جهان دردمندی زیست میکند، احراری را همراز و نیهای شبانهی درد خویش احساس مینماید، اما اندام خوشحالی این شاعر بیشتر برای دیدن لکههای دامن مردم و سرزمین خودش لاغر است.
گفتنیست عشق، عرفان و عارف مسلکی، مسیر پرپیچ دیگریست که رد پای طبع این شاعر را در آن به وضوع و خیلی با درایت و ماندگار میتوان دید، پرخاش او با ریا، تزویر و دینآزاری و آفرینگویی رندان و شادباش مستانی که با نوشیدن می معرفت به درستی، راستی و پاکنفسی رسیده و از کاسهی ابلیس وسوسانداز حیادریده آبی ننوشیدهاند؛ دیگر از کاکهبینشی سرودههای این اثر بودهاست و چیزی که کمتر شاعران توانستهاند به این مایهگذاری و شوریدهدلی برسند.
احراری خود را در رهگذار مردم و بیداری آنان فدا میکند و مستانه، شجاعانه، و آزادانه میسراید. وی نه تنها شاعر است که گاهی تندیس میتراشد، اما نه از آدمها بلکه از گِل و نقاشی هم میکند و نیز علاقهی وافری به عکاسی طبیعت و دست چیرهی در این بخشها دارد و ناگفته نماند، صدای رسای برای سخنوری و دکلمه دارد.