لسآنجلس بعد از حدود ۳۳ سال (۱۹۸۹) با بارش سنگین برف روبرو شده و در ارتفاعات آن بیش از ۲ متر برف نشسته است.
توفان زمستانی که اکنون جنوب کالیفرنیا – منطقهای که به آفتابی بودن و هوای معتدل در زمستان شهرت دارد – را در بر گرفته از عصر پنجشنبه آغاز و روز جمعه شدت گرفت.
سرمای کم سابقه در لسآنجلس و حومه آن همزمان با جبهه هوای سردی است که مناطق وسیعی در شمال آمریکا و جنوب کانادا را طی چند روز گذشته در بر گرفته و چندین رکورد جدید دما بر جای گذاشته است.
همه اینها همزمان با گرمای کم سابقه در شرق آمریکا و شهری مانند واشنگتن – پایتخت – روی میدهد که روز پنجشنبه یک روز تابستانی را با دمای ۲۷ درجه سلسیوس (۸۱ درجه فارنهایت) پشت سر گذاشت.
بارش سنگین برف روز جمعه پلیس راهنمایی و رانندگی لسآنجلس را ناچار کرد که پرترددترین و طولانیترین بزرگراه منطقه – اتوبان ۵ – را در محدوده ورودی به لسآنجلس مسدود کند و ترافیک را به سوی بزرگراه ۱۰۱ انتقال دهد.
کارشناسان هواشناسی برآورد کردهاند که بارش برف در کوهستانهای شمال و شرق لسآنجلس به ۲۴۰ سانتیمتر برسد. خبری خوش برای منابع آب زیرزمینی و رودخانههای منطقه اما تصاویری نادر که جمعیت زیر ۳۳ ساله لسآنجلس به عمر خود ندیده بود.
سرعت وزش باد در ارتفاعات هم ۹۰ تا ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت پیشبینی شده است که متعاقب آن در مناطق ساحلی موجب پیشروی آب و سیل خواهد شد.
این وضعیت علاوه بر لسآنجلس بر تمامی کرانه غربی آمریکا و جنوب غربی کانادا – استان بریتیش کلمبیا – حاکم شده است به طوری که ساکنان شهر ونکوور روز جمعه – ۲۴ فوریه – از سرمای بیسابقه در این شهر که به نسبت سایر نقاط کانادا کمتر برف و یخبندان به خود میبیند، سخن گفتند.
در شهر ونچورا، که در شمال لسآنجلس واقع شده، مقامها وضعیت اضطراری اعلام کردهاند و در سانتا باربارا، که کمی بالاتر از ونچورا است، حدود یک متر برف در ارتفاعات به زمین نشسته است.
بارش برف به تنهایی مشکلی نیست که مقامهای محلی را نگران کرده بله وزش بادهای شدید نگرانی را دو چندان کرده چرا که علاوه بر پایین آوردن میدان دید تا حدود صفر، موجب یخبندان معابر و افت شدید دما خواهد شد.
به همین علت هم حدود ۴۰ میلیون جمعیت ایالت کالیفرنیا هشدار دریافت کردهاند در این چند روز تا جای ممکن از تردد غیرضروری اجتناب کنند.
روز گذشته – پنجشنبه ۲۳ فوریه – یک گرباد نه چندان قوی به مناطقی در جنوبشرقی لسآنجلس رسید و موجب سقوط چندین درخت شد.
هواشناسی هشدار داده که گردبادهای کوچک مثل این ممکن است باز هم در مناطق دیگر شکل بگیرد و مشکلاتی برای شهرهای ساحلی این ایالت پدید آورد.
روز جمعه حدود ۱۰۰۰ پرواز به علت همین شرایط جوی لغو شد.
این شرایط جوی برای ساکنان کالیفرنیا که به ایالت طلایی (آفتابی) شهرت دارد به قدری نادر بوده که روز جمعه یکی از کارشناسان هواشناسی به شنوندگان و مخاطبان خود گفت: «باید صادقانه به شما بگویم که من خودم هم تا حالا هشدار یخبندان و توفان زمستانی ندیده بودم».
در مناطق مرکز غربی ایالت کالیفرنیا، چند نوبت برف پیاپی رشته کوههای سییرا نوادا را سفیدپوش کرده و خطر ریزش بهمن را جدی کرده است.
در شمالغرب کالیفرنیا هم مدارس دیروز – پنجشنبه – تعطیل بود.
جف نپیر، از مقامهای محلی این منطقه به لس آنجلس تایمز گفته: «این نخستین روز برفی بود که ما در ۳۱ سال گذشته» تجربه کردیم.
در بخش وسیعی از بقیه مناطق آمریکا هم سرما و یخبندان زندگی روزمره را مختل کرده و مدارس و ادارات به تعطیلی کشانده است.
در پورتلند ایالت اورگان، که در شمال ایالت کالیفرنیا واقع شده، ۳۰ سانتیمتر برف آمده که دومین رکورد در تاریخ آن محسوب میشود.
در اورگان همچنین مقامها در حال علت بررسی مرگ شهروندی هستند که گمان میرود به علت یخبندان درگذشته باشد.
در میشیگان، در شمالشرق، یک آتشنشان به علت تماس با کابل برقی که برف و تندباد سرنگون کرده بود جان خود را از دست داد.
در حوالی سانفرانسیسکو و منطقه معروف به دره سیلیکون، تندباد درختی را روی یک خانه انداخت و کودک یک سالهای را راهی بیمارستان و بخش مراقبتهای ویژه کرد.
تندبادها و برف سنگین همچنین با سرنگون کردن درختان و دکلهای برق موجب شده در این سرمای کم سابقه حدود ۷۰۰ هزار نفر در ۵ ایالت بدون برق بمانند. در کالیفرنیا تا صبح امروز – جمعه – هنوز ۱۲۰ هزار خانه در خاموشی مانده بودند.
خوشحالی بستنیفروشها در نزدیکی کاخسفید
با وجود گزارشهای نگرانکننده از مناطق شمالی آمریکا و همچنین تصاویر نادر از کالیفرنیا و کرانه غربی آمریکا، در واشنگتن دیسی، روز پنجشنبه – ۲۳ فوریه – دمای هوا به بیش از ۲۷ درجه رسید و آفتاب به حدی داغ بود که سوزش آن روی پوست دست و صورت به راحتی احساس میشد.
همین موضوع باعث شد که گردشگران و بسیاری از ساکنان محلی روز پنجشنبه را همچون روزی بهاری و تابستانی، در بیرون خانهها بگذرانند و ماشینهای بستنیفروشی در حوالی کاخسفید و کنگره رونقی را تجربه کنند که معمولا در تابستان سراغشان میآید.
BBC