خبرگزاری راسک: برخی از آموزگاران باشگاههای پرورش اندام در استان هرات، تایید میکنند که اوضاع کار و روزگارشان در بدترین وضعیت موجود قرار دارد.
نذیر احمد یعقوبی، یکتن از آموزگاران رشتهی پرورش اندام در صحبت با خبرنگار خبرگزاری راسک، روز یکشنبه ۲۶ قوس/ آذر، گفته که بیش از یک دهه میشود که دهها شاگرد را با تمرینات دوامدار تبدیل به آموزگار این رشته کرده؛ اما روزبهروز بهدلیل چالشهای اقتصادی بیشتر جوانان تمایلی به زنده نگهداشتن این رشته ورزشی را ندارند.
او میافزاید، با رویکار آمدن حاکمیت گروه طالبان در افغانستان تعداد افرادی که در باشگاهاش ثبتنام بودن بهگونهی چشمگیر کاهش یافتهاست.
موصوف اضافه میکند، در دورهی حکومت اشرف غنی بیش از ۵۰۰ ورزشکار رشتهی پرورش اندام در باشگاه وی ثبت نام بودند؛ اما حالا از آن آمار تنها ۲۰ الی ۳۰ نفر باقی ماندهاند.
آقای یعقوبی تصریح میکند، خیلیها بهدلیل چالشهای اقتصادیشان رشتهی پرورش اندام را رها کرده و عدهی دیگر نیز، کشور را ترک کردهاند.
در همینحال، معروف رضایی، یکتن از شاگردان رشتهی پرورش اندام در استان هرات به راسک گفته که در سالهای پار تمرینات بیشتری تناسب به حالا در رشتهی پرورش اندام داشته است.
او گفته که روزبهروز حوصلهی افراد کمتر میشود و دیگر آن انرژی که قبلا در بین جوانان حکم فرما بود دیگر حالا نمیباشد.
او میگوید: «اوضاع شغلی هم نسبت به گذشته در بازار استان هرات کاهش یافته و دیگر درآمدی وجود ندارد که بتوان به دور از مخارج خانواده به آن پرداخت کرد.»
همچنان ازمری امیری، یکتن از باشندگان استان هرات به راسک گفته که ورزش مایهی سلامتی تمام افراد بوده که بایستی به آن عمل شود.
او میگوید، اگر برخی افراد بنابر مسایل مالی نمیتوانند در رشتههای گوناگون ورزشی ثبت نام کنند میطلبد که در پارکها و مکانهای تفریحی از حرکات کشیشی و نرمش استفاده نمایند.
با این وجود غلامیحیا رحمتی، یکتن از پزشکان استان هرات به خبرگزاری راسک گفت:« تنها دلیل که انسانها عمر بیشتری میتوانند بدست بیاورند انجام دادن ورزش میباشد.»
وی میافزاید: «افرادیکه دوامدار ورزش انجام میدهند از سلامتی و جایگاه والایی در بین جامعه برخوردار بوده و از حوصلهی بیشتری مقایسه با افرادیکه ورزش نمیکند دارا میباشند.»
موصوف اضافه میکند، ورزش و تغذیه سالم میتواند که عمرشان را دو الی سه برابر کند و به جوان بودن آنها کمک عظیمی داشته باشد.
شایان ذکر است که یکی از پیشرفت کشورهای اروپایی ورزش دوامدار مردم و تکثیر آن در بین جامعه عنوان شدهاست.
گفتنیست، مردان و زنان بالای ۵۰ تا ۶۰ سال کشورهای جهان اول عمر و سلامتیشان از جوانان ۲۰ الی ۳۰ کشورهای جهان دوم و سوم بیشتر است.