خبرگزاری راسک: بانک انکشاف اسلامی (ISDB) که به عنوان تمویلکنندهی صندوق امانت بشردوستانهی افغانستان (AHTF) عمل میکند، دو موافقتنامه را با یونیسف برای دو پروژه با هدف افزایش دسترسی جوامع روستایی دورافتاده در افغانستان به آب سالم و پایدار و ایجاد زیرساخت برای ارایهی خدمات بهداشتی ضروری امضا کردهاست.
اولین موافقتنامه برای پروژهی تحت عنوان «خدمات تامین آب پایدار و انعطافپذیر آب و هوا برای جوامع روستایی دورافتاده در افغانستان» با کمک مالی دو میلیون دالر به طور مشترک توسط صندوق توسعهی عربستان سعودی و جامعهی امداد کویت (هر کدام یک میلیون دالر) حمایت میشود.
یونیسف مبلغ دو میلیون دالر را به این پروژه ۱۲ ماهه کمک میکند که هدف آن اطمینان از دسترسی ۶۴ هزار نفر در ۳۲ روستای دورافتاده به خدمات تامین آب پایدار است. افغانستان در زمرهی ده کشور آسیبپذیر جهان از نظر آب و هوا قرار دارد. خشکسالیهای بیسابقه بیش از دو دهه منابع آب حیاتی را کاهش داده و دهها هزار خانواده را مجبور به ترک خانههای شان کردهاست.
پروژهی دوم که با مبلغ یک میلیون دالر توسط صندوق توسعهی عربستان و یک میلیون دالر توسط جامعهی امداد کویت تامین میشود با دو میلیون دالر آمریکا توسط یونیسف تامین میشود. تمرکز آن بر ارایهی خدمات بهداشتی ضروری برای زنان و کودکان آسیبپذیر در جوامع دورافتاده در افغانستان است. این طرح، با کمک مالی به همان میزان و منابع مالی مشابه، بیش از ۲۴ ماه ادامه دارد.
از طریق این پروژه، یونیسف از ساخت هشت مرکز بهداشتی در مناطق دورافتاده و همچنین بهرهبرداری و نگهداری از این مراکز بهداشتی تازه ساخته با هدف قراردادن حدود ۱۴۱ هزار ذینفع، از جمله بیش از ۸۱ هزار زن و دختر و نزدیک به ۳۰ هزار کودک زیر پنج سال حمایت خواهد کرد.
مهندس محمد جمال الساعتی، همآهنگکننده صندوق امانت بشردوستانهی افغانستان و مشاور ویژهی رییس بانک توسعهی اسلامی گفت: «این مشارکت نشاندهندهی تعهد مشترک ما به یک هدف مشترک است، یعنی کاهش رنج برادران و خواهران ما از افغانستان و تلاشهای مشترک ما همراه با OIC، صندوق توسعهی عربستان سعودی، جامعهی امداد کویت و یونیسف، تاثیر زیادی بر زندگی ذینفعان این پروژهها خواهد داشت، زیرا به آنها امکان دسترسی به آب سالم و بهداشتی بهتر را میدهد.»
نمایندهی یونیسف در منطقهی خلیج فارس، آقای الطیب آدم، تاثیر تحول آفرین این کمکها را برجسته کرد و گفت: « دسترسی به آب پاک و مراقبتهای بهداشتی حقوق اساسی بشر است. این پروژهها نه تنها به تحقق این حقوق کمک میکند، بلکه دسترسی صدها هزار نفر از آسیبپذیرترین افغانستانیها را به آب سالم و صحی تقویت میکند.»
این توافقنامهها که در مجموع برای بیش از دو صدهزار نفر ارایه میشود، نقطهی عطف مهمی در مشارکت بین بانک توسعهی اسلامی به عنوان تمویلکنندهی صندوق حمایت بشردوستانهی افغانستان و یونیسف است که نشاندهندهی تعهد قوی به کمکهای بشردوستانه و توسعهی پایدار در افغانستان است.