خبرگزاری راسک: صندوق کودکان ملل متحد( یونیسف) گزارش تازهی را از وضعیت اضطراری بشردوستانهی افغانستان از آگست ۲۰۲۱ تا ماه مارچ ۲۰۲۳ نشر کرده است.
بربنیاد این گزارش، فقر در افغانستان رو به افزایش است و بودجهی این نهاد نیز تا ۱۴ برابر افزایش یافته است.
به گفتهی آگاه مسایل اقتصادی : «با موجودیت حاکمان فعلی که دست پیدا و پنهان در فساد و دخالت در امر کمک رسانی دارند، کمکهای صورت گرفته از سوی جامعهی جهانی و موسسات خیریه به هیچعنوان موثریت اقتصادی و زدودن فقر از جامعه افغانستان را نداشته و نخواهد داشت، بهدلیل اینکه تا زمانیکه پروژههای انکشافی و توسعهای روی دست گرفته نشود ، فقط با توزیع کمکها برای نیازمندان، افغانستان نمیتواند میزان فقر و بیکاری را در کشور کاهش داد».
با این حال، چندی پیش معین وزارت اقتصاد، کمکهای بشردوستانهی سازمانهای بینالمللی را برای مردم افغانستان مهم دانسته و بر ادامهی این کمکها نیز تاکید کرده بود.
سرپرست وزارت اقتصاد مدعی است که فقر در کشور به علت وضع تحریمهای جامعهی جهانی بر گروه طالبان افزایش یافته است.
ملاعبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد نیز مدعی است: «تحریمهای که بر مردم افغانستان اعمال شده، دارایی مردم افغانستان که منجمد شده، محدودیتهای بانکی و تجاری که در مغایرت با حقوق بینالملل وضع شده اینها عمدهترین عوامل گسترش فقر در افغانستان هستند».
گزارش تازه و ارزیابیهای صندوق کودکان سازمان مللمتحد بیانگر آن است که در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۳.۳ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند که ۱۲.۶ میلیون آن را کودکان تشکیل میدهند.
این درحالیست که اوچا پیش از این گزارش داده بود که بهدلیل فقر فراگیر در افغانستان از هر سه شهروند افغانستانی یک نفر آنها شبها گرسنه میخوابند.
گفتنیست، پس از آنکه گروه طالبان قدرت را در افغانستان بهدست گرفتند، میزان فقر و بیکاری در کشور رو به افزایش است؛ موضوعیکه نگرانی شهروندان کشور را برانگیخته است.