خبرگزاری راسک: گزارشها از استان فراه در حوزهی غرب افغانستان حاکی از آن است که کشت مواد مخدر از سوی برخی افراد طالبان در شهرستان این استان جریان دارد.
یک منبع مردمی در استان فراه مشروط بر حفظ هویتش به خبرنگار خبرگزاری راسک روز یکشنبه، ۱۷جدی/ دی، گفته که شهرستان بکواه این استان از جمله بزرگترین کشتزار و قاچاق مواد مخدر افغانستان محسوب میشود که زمینهای فراوانی پیرامون کشت این موارد قرار دارد.
منبع علاوه میکند، شهرستان بکواه استان فراه یک منطقهی استراتژی در غرب افغانستان برای قاچاقبران مواد مخدر میباشد و قاچاقبران زیادی بیشتر زدوبندهای غیر قانونیشان در راستای مواد مخدر از آن نقاط اجرا میکنند.
به گفتهی منبع، گروه طالبان با کشت مواد مخدر از نوع «تریاک و چرس» منابع درآمدزایی خویش را روزبهروز تقویت میکنند و از این مسیر به برنامههای که دارند خواهند رسید.
به باور منبع، گروه طالبان مواد مخدر کشت شده را به کشورهای منطقه ارسال میکنند و از سوی دیگر کشت این مواد را برای مردم ممنوع و حرام اعلام میکنند.
در همین حال یک منبع دیگر ضمن حفظ هویتش به خبرنگار راسک گفته که: « افراد طالبان در بخش کشت مواد مخدر نوکروالی دارند و هر کدامشان طبق نوبت باید به وظیفهی خود پایبند باشند».
منبع علاوه میکند، دهها نفر از گروه طالبان در بخش کشت مواد مخدر انجام وظیفه دارند که در روستایهای گوناگون شهرستان بکواه استان فراه در غرب افغانستان فعالیت میکنند.
به گفتهی منبع: «هر کدام از افراد طالبان از کشت و فروشات مواد مخدر مخصوصا تریاک درصدی هم دارند که از بزرگانشان مطالبه میکنند».
این منبع تصریح میکند، علاوه بر شهرستان بکواه دیگر شهرستانها هم به مانند پشترود، پشتکوه، بالابلوک، جوین و… از جمله مناطقی در استان فراه بوده که کشت مواد مخدر آن را بیشتر گزارش شدهاست.
همچنان منبع دیگر از استان فراه که نخواست اسمش در خبر ذکر شود به راسک میگوید، کشت مواد مخدر از سالهای پیش توسط گروه طالبان کاشته میشده و تا کنون جریان دارد.
او بیان میکند: « سلاحهای دست داشتهی افراد طالبان در حال حاضر از درآمد مواد مخدری بوده که در نظامهای قبلی کشت میکردند و تا حالا به دسترسشان قرار دارد».
با این وجود، اکرم محمدی، یکتن از باشندگان استان فراه به راسک گفته که گروه طالبان برای بهدست آوردن اهدافشان دست به هر اقدامی میزنند.
او گفته که بیشتر افراد گروه طالبان از سواد کافی برخوردار نیستند و مجبورند به کارهای به مانند کشت، خرید و فروش مواد مخدر و… روی بیاورند.
از سوی دیگر، عیسی براتی، آگاه امور در غرب افغانستان به راسک میگوید، موجودیت گروههای مسلح در افغانستان مخصوصا طالبان علاوه بر کشت مواد مخدر دست به اقدامی دیگری میزنند.
وی میافزاید، سالانه میلیونها دالر آمریکایی را رهبران گروه طالبان از کشت و قاچاق مواد مخدر به دست میآوردند و ضربهی بزرگی را برای تمام اقشار بهویژه جوانان وارد میکنند.
براتی خطاب به نهادهای بینالمللی گفته که باید برای برچیده شدن مواد مخدر در افغانستان وارد اقدام شوند تا این پدیده شوم از بین مردم نیست و نابود گردد.
مقامهای طالبان در استان فراه در این باره سکوت اختیار کردند.
قابل ذکر است که استان های همچون فراه، نیمروز و… از جمله مناطقی در افغانستان محسوب شده که کشت مواد مخدر و قاچاق آن به داخل کشور و بیرون از کشور صورت میگیرد.