خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان استان نیمروز در جنوب غربی افغانستان تایید میکنند که آمار معتادین نسبت به سال پار افزایش یافتهاست.
گلاحمد رسولی، یک تن از باشندگان استان نیمروز روز شنبه، ۲۸ دلو/ بهمن، به خبرگزاری راسک گفت، عمدهترین دلیل افزایش معتادین در این استان مهاجرت به کشورهای همسایه و منطقهاست که بیشترین افراد سالم در آنجا معتاد شده و روانهی استانهای افغانستان میشوند.
موصوف بیان میدارد، علاوه بر مردها زنان هم در کشورهای بیرون به اعتیاد مواد مخدر روی میآورند و زندگی خود را به تباهی سوق میدهند. وی میافزاید درصد بالای معتادین در استان نیمروز نظم و انضباط جامعه را برهم زده و باشندگان این استان شدیدا از این وضعیت ناراض میباشند.
همچنان عوض محمدی، یک تن دیگر از باشندگان استان نیمروز به خبرگزاری راسک گفت، مقامهای مسوول گروه طالبان در این استان باید فکری به اساس این معضل داشته باشند تا موضوع معتادین از داخل شهر حل شود. او افزود که بیشتر دزدیهای خانههای مسکونی توسط معتادین صورت میگیرد و مردم نگران این وضعیت هستند.
به گفتهی وی، اگر برای بیرون رفت از این وضع برنامهی از سوی مسوولان گروه طالبان رویدست گرفته نشود، چالشهای زیادی سد راهی باشندگان نیمروزی به وجود خواهد آمد.
با این وجود سید رمضان، یک تن از افراد مبتلا به مواد مخدر به خبرگزاری راسک گفت، نزدیک به ۱۰ سال میشود که آغوشتهی مواد مخدر از نوع شیشه شده و تا امروز از این مواد استفاده میکند. وی افزود که هر روز آرزوی مرگ میکند که دیگر تن در بدن نداشته باشد، اما مجبور است که به این روند زندگی ادامه بدهد.
موصوف میافزاید، مواد مخدر از هر نوعی که باشد برای جوانان و نوجوانان بسیار مضر است و نباید روی به اینگونه موارد بیاوردند. او علاوه میکند، بارها تلاش کرده که دیگر مواد مخدر را استفاده نکند، اما این بیماری خانواده و زندگی را از وی گرفتهاست.
رمضان خطاب به تمام افراد جامعه گفت: «اگر میخواهید روی به مواد مخدر بیاورید یک روزی خواهید فهمید که آبرو، عزت همه فدای این مواد خانهمان سوز خواهد شد.»
در همین حال موسی رحتمی، آگاه امور در حوزهی غرب افغانستان به خبرگزاری راسک گفت، مقامهای گروه طالبان بایستی یک برنامهی منظمی را روی دست بگیرند تا تمامی این معضلات جامعه کاهش یابد.
وی افزود، موجودیت معتادین در سطح شهر یک حرف منفی است که توجه و راهکار مشخصی باید به منظور حل این مطلب چیده شود. موصوف بیان میکند، اگر نگاه مقامهای مربوطهی گروه حاکم به مانند رهبران و مسوولان حکومت جمهوریت در زمینهی معتادین باشد جامعه با موجودیت این اوضاع به سوی ناهنجاری سوق داده خواهد شد.
این حرفها در حالی از سوی باشندگان استان نیمروز مطرح میشود که مقامهای ادارهی مبارزه با مواد مخدر گروه طالبان از وضعیت مطلوب معتادین در سطح کشور خبر دادهاند.
شایان ذکر است که استانهای نیمروز، هرات و فراه از جمله مناطقی عنوان شده که دهها و صدها نفر سالانه در آن به مواد مخدر معتاد میشوند.