خبرگزاری راسک: براساس یک پژوهش جدید، انگشتکردن در بینی جهت تخلیهی آن امکان دارد، میکروبهایی را به مغز وارد کند که احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را بیشتر بسازد.
دانشمندان باورمند هستند، پروتئینی به نام «بتا آمیلوئید» علت زوال عقل پیشرو است که از جمله ویژگی اصلی بیماری آلزایمر محسوب میشود و براساس پژوهش اخیر، بتا آمیلوئید ممکن است در مغز به عنوان مکانیسم دفاعی در برابر عوامل بیماریزایی تولید شود که با فروکردن انگشتان کثیف به سوراخ بینی داخل میشوند.
براساس این پژوهش، عفونتهای ویروسی، قارچی، و باکتریایی میتوانند منجر به بیماری آلزایمر شوند. این پاتوژنها عوامل شناختهشدهی ایجاد عفونتهای مداوم، نهفته یا مزمن در بافتهای مخاطی هستند.
بافتهای یادشده، شامل اپیتلیوم بینی است که این عوامل میتوانند، برای مدتی طولانی بدون ایجاد علایم آشکار در آن باقی بمانند و بعدا با عواقب پاتولوژیک وارد مغز انسان شوند.
براساس ارزیابیها، بیماری آلزایمر عامل ابتلای حداکثر ۷۰ درصد از ۵۵ میلیون تن در سطح جهان است که به زوال عقل دچار هستند. موسسهی ملی پیری آمریکا میگوید علت آلزایمر میتواند ترکیبی از تغییرات مربوط به سن و سال در مغز، عوامل ژنتیکی و محیطی، و سبک زندگی باشد.
فروبردن انگشت به بینی در موارد نادر میتواند به یک اضطراب یا اختلال وسواسی جبری مبدل شود. در چنین حالتی روانشناسان از یک رفتار شبیه اعتیاد سخن میگویند که افراد دچار به آن اغلب نمیتوانند آن را کنترل کنند و معمولاً وقتی عصبی و یا نامطمین میباشند، ناخودآگاه انگشت خود را به بینی فرو میکنند.
بیشتر مردم زمانی انگشت به بینی خود میبرند که احساس کنند کسی متوجه آنها نیست. در پهلوی چهار دیواری خانه، مکان محبوب دیگر برای این عمل، داخل موتر است. مثلاً هنگام توقف و انتظار در برابر چراغ سرخ ترافیکی، راننده انگشت خود را برای تمیز کاری به بینی فرو میکند.