خبرگزاری راسک: گزارشها از استان هرات در غرب افغانستان حکایت از آن میکنند که گروه طالبان برای حفر چاههای منازل مسکونی، ساکنان این استان را وادار کردهاند که جریمهی نقدی پرداخت کنند.
یک منبع معتبر در استان هرات مشروط بر حفظ هویتش به خبرگزاری راسک روز سهشنبه، ۱۵ حوت/ اسفند، گفت، طالبان برای مردم این استان هشدار دادهاند، هر فردیکه بدون اجازهی این گروه در منازل شان چاه بکنند، باید مبلغ ۵۰ تا ۱۰۰ هزار روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان را پرداخت کنند.
این منبع علاوه میکند، در حال حاضر گروه طالبان از شماری از باشندگان استان هرات این مبالغ را گرفتهاند که بروز این قضیه نگرانیهای زیادی را برای افراد نیازمند جامعه وارد کردهاست. به گفتهی منبع، از یک طرف بیکاری، مشکلات اقتصادی و از سوی دیگر خشکشدن چاههای منازل مسکونی فغان مردم را بلند کردهاست.
این منبع میافزاید، میتوان گفت که در حال حاضر ۵۰ درصد چاههای منازل مسکونی بخاطر برخی مشکلات خشک شده و تاثیرات منفی را بالای باشندگان استان هرات به بار آوردهاست. به باور منبع، اگر این وضعیت بالای مردم اینگونه رقم بخورد و راه حلی هم از سوی طالبان پیرامون بهبود این وضع انجام نشود، مردم باید جان را به حق بسپارند و با زندگی شان خداحافظی کنند.
همچنان یک منبع دیگر در استان هرات به خبرگزاری راسک گفت، حفر و کندنکاری چاههای منازل مسکونی بین ۱۰ تا ۵۰ هزار روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان هزینه دارد که بایستی پرداخت شود. منبع افزود، کمآبی یا بیآبی از یک طرف و طرف دیگر جریمهکردن حفر چاه منازل مسکونی از سوی گروه طالبان بیانگر یک فاجعهی بزرگ برای مردم عنوان شدهاست.
این منبع علاوه میکند، افغانستان از نگاه اقتصاد ضعیف در رتبهی اول جهان قرار دارد و مردم توانایی مشاهدهی اینقدر ظلم را ندارند. به گفتهی منبع، طالبان در این وضعیت حساس باید به فکر مردم باشند، نه اینکه فشارهای روحی، روانی و اقتصادی را بالای مردم افغانستان افزایش دهند.
از سوی هم رووف بنایی، آگاه امور زراعتی به خبرگزاری راسک گفت، معضلات خشکسالی و خشکشدن بیشترین چاههای استان هرات ناشی بر کمآبی است که بیشتر استانهای غربی کشور با آن دستوپنجه نرم میکنند. او افزود، میتوان گفت که ۷۰ درصد دهقانان استانهای حوزهی غرب افغانستان با کمبود آب مواجه هستند و باید روی این طیف از جامعه نگاهی واضحی از جانب طالبان صورت گیرد.
به گفتهی او، بیکاری و عدم زمینهی اشتغالزایی و در حال حاضر هم خشکسالی یکی از چالشهای هستند که بیشتر طیفهای جامعه را با یاس و ناامیدی مواجه کردهاست. همچنین در این باره مقامهای گروه طالبان هم سخنی را مطرح نکردهاند.
شایان ذکر است که خشکسالیهای اخیر ضربهی زیادی را بر پیکر دهاقین و قشر زراعتپیشه زده و بیشتر درآمد آنها را کاهش دادهاست.