خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان استان بادغیس در حوزهی غرب افغانستان تایید میکنند که با فرارسیدن ماه مبارک رمضان قیمت مواد غذایی در این استان نسبت به سال پار افزایش چشمگیری داشتهاست.
محمد رحمتی، یک تن از باشندگان استان بادغیس در صحبت با خبرگزاری راسک روز سهشنبه، ۱۵ حوت/ اسفند، گفت که همه ساله قیمت مواد غذایی در ایامهای مختلف به ویژه در ماه مبارک رمضان به گونهی اتوماتیک افزایش پیدا میکند.
او افزود، در حال حاضر یک کیسه برنج در بازارهای استان بادغیس به ۹۵۰ تا ۱۱۰۰ روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان بالای مردم فروخته میشود که اقشار مختلف جامعه توان خریداری فیکیلو برنج را هم ندارند که بتوانند، خرید نمایند.
او میگوید، قیمت یک بشکه روغن ۱۰ لیتره به ۸۵۰ تا ۹۵۰ روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان در دکانهای بازار به فروش میرسد و متباقی اجناس مواد غذایی هم نسبت به گذشته افزایش قابل ملاحظهای را داشتهاست.
همچنان جلیل شاه، یک تن دیگر از باشندگان استان هرات به خبرگزاری راسک میگوید، دکانداران و تاجران مواد غذایی هر سال با آمدن ماه مبارک رمضان سویاستفادههای زیادی را در زمینهی افزایش قیمتهای مواد غذایی انجام میدهند.
او بیان میکند، تاجران مواد غذایی را در گدامهای شان ذخیره کرده و در هنگام اوج بازار آنها را بالای دکانداران و مردم عام به قیمت زیادی به فروش میرسانند. موصوف همچنان میافزاید، اگر مقامهای گروه طالبان توجه لازم را در زمینهی افزایش قیمتهای مواد غذایی روی دست داشته باشند، دیگر شاهد گرانفروشی در بازار نخواهیم بود.
به گفتهی او، بخش عظیمی از تاجران با گروه طالبان ارتباط دارند و طبق دستورالعمل این گروه برنامهی تجارتی شان را دنبال میکنند. در همین حال موسی رسمتی، فعال مدنی در حوزهی غرب افغانستان تایید میکند، تورم روز به روز در تمام جهان به ویژه افغانستان در حال افزایش است و زمینهی اشتغال هم جنبههای منفی را به خود گرفتهاست.
موصوف میافزاید، اگر سازمانهای بینالمللی خارجی و نهادهای ملی و محلی داخلی توجه پیرامون کمک برای خانوادههای فقیر و بیبضاعت افغانستان داشته باشند تا اندازهی میتوان گفت که توجه و همکاری به این فامیلها انجام شدهاست.
وی بیان میکند، باشندگان استانهای غربی افغانستان در بدترین شرایط سخت اقتصادی قرار دارند و با افزایش قیمتها توان پیشبرد زندگی شان را نخواهند داشت که بتوانند ادامه بدهند. از سویهم جبار حکیمزایی، یک تن از تاجران ملی در افغانستان به خبرگزاری راسک گفت، تعداد تجاران هم نسبت به گذشته در کشور کاهش یافتهاست. او افزود، بیشتر تاجران حوزهی غرب افغانستان بخاطر عدم یک فضای روشن در کشور به برخی کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی رفتهاند.
به گفتهی او، بروز این موضوع سبب شده که قیمت مواد غذایی روز به روز بیشتر شود و تاثیرات منفیای را بالای مردم افغانستان بگذارد. موصوف همچنین علاوه میکند، عدهی از تاجران هم وجود دارند که پایبند به قوانین گروه طالبان نبوده و طبق دستورالعملهای خود شان روند کاری خود را دنبال میکنند.
با تلاشهای فراوان نتوانستیم که نظرات مقامهای گروه طالبان در استان بادغیس را با خود داشته باشیم. این در حالیست که همهساله با فرارسیدن ایام ماه رمضان قیمت مواد غذایی در نقاط مختلف کشور افزایش مییابد.