خبرگزاری راسک: نتایج پژوهش جدیدی که انجام شده، نشان میدهد، افرادیکه شب هنگام به طور مداوم در معرض نورهای شدید مصنوعی قرار میگیرند، احتمال دارد در معرض خطر ابتلا به شرایطی قرار داشته باشند که بر جریان خون به مغز تاثیر گذاشته و باعث سکته مغزی میگردد.
در جاییکه مطالعات قبلی نشان داده بودند که قرارگرفتن در معرض نور شدید مصنوعی در شب باعث افزایش بیماریهای قلبی و عروقی میشود، پژوهش جدید که اولین نمونه در نوع خود به شمار میرود، روی خطر آلودگی نوری شباهنگام برای سلامت مغز و امکان ایجاد سکتهی مغزی تمرکز کردهاست.
دانشمندان چینی با استفاده از تصاویر ماهوارهای که آلودگی نوری را نقشه برداری میکند، بر ۲۸۳۰۲ فرد بزرگسال آزمایش انجام دادند که تاثیرات قرارگرفتن شان در معرض نور شدید شبانه در فضای باز را ارزیابی کنند. موارد سکتهی مغزی توسط سوابق پزشکی بیمارستان و گواهیهای مرگ تایید شد.
شش سال پیگیری و تجزیه و تحلیل دادههای شرکتکنندگان نشان داد که ۱۲۷۸ تن مبتلا به بیماری مغزی عروقی هستند که شامل ۷۷۷ مورد سکتهی مغزی ایسکمیک (ناشی از لخته) و ۱۳۳ مورد سکتهی مغزی هموراژیک (ناشی از خونریزی) میباشد.
خطر ابتلا به بیماری مغزی عروقی در افرادی که بیشترین میزان قرارگرفتن در معرض نور در فضای باز در شب را تجربه کرده بودند، ۴۳ درصد نسبت به افرادیکه کمترین میزان قرار گرفتن در معرض نور را داشتند، افزایش داشت.
افرادیکه بیشترین میزان قرارگرفتن در معرض ذرات ناشی از احتراق بنزین، نفت، سوخت دیزل یا چوب را داشتند، نسبت به دیگرانی که این حالت را نداشتند، ۴۱ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری مغزی عروقی را تجربه کردند.
شرکتکنندگان با بالاترین میزان قرارگرفتن در معرض اکسید نیتروژن، متصاعد از اتومبیل، کامیون، اتوبوس، نیروگاهها، و تجهیزات خارج از جاده، نسبت به دیگرانی که این حالت را نداشتند، ۳۱ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری مغزی عروقی را تجربه کردند.