خبرگزاری راسک: نهادهای امدادرسانی برای پناهجویان در افغانستان و پاکستان، بادرنظرداشت تغییرات در وضعیت دو کشور همسایه، با نگرانی از شرایط معیشتی و زندگی پناهجویان، میگویند این پناهجویان تا جولای سال روان میلادی در نقاط مرزی به کمکهای بشری نیاز دارند.
نهادهای امدادرسانی در گزارشی امروز دوشنبه، ۲۷حمل/فروردین، نگاشته است که ۷۲۰هزار مهاجر بدون مدرک و ۵۰هزار دارندۀ کارت«پور» در دو طرف مرز نیازمندی شدید به کمکهای بشری دارند.
بر اساس گزارش، احتمالاً ۱۸۰هزار عودتکنندۀ فاقد مدرک، افرادی با نگرانیهای حفاظتی خاص از جمله بازماندگان خشونت مبتنی بر جنسیت، بازماندگان شکنجه، افراد در معرض خطر ازدواج اجباری یا زودهنگام و قربانیان قاچاق در این میان شامل باشند.
این نهاد در گزارش خود افزوده که ۷۲۰۰ بازگشتکنندهی بدون مدرک ، کودکان بدون همراه یا کودکان جدا شده از خانواده خواهند بود.
مجمع از نهادهای امداد رسانی یا کنسرسیوم، متشکل از ادارههای ملل متحد، شورای پناهندگان ناروی، شورای پناهندگان دنمارک، سازمان حفاظت از کودکان و برخی نهادهای دیگر است، تاکید کرده که کمکها در نقاط مرزی افغانستان و پاکستان به صورت مرحلهای و بر اساس آسیبپذیریها ارایه خواهد شد.
بر بنیاد این گزارش آنچه که برای این بازگشتهگان از پاکستان درنظر گرفتهشده، دههزار روپیهی کابلی پول رایج کشور، شامل مواد غذایی، پول نقد و مشاوره صحی، واکسیناسیون و دارو بر حسب نیاز خواهد بود.
گزارش تصریح کرده که برنامه امدادرسانی این کنسرسیوم، کودکان بدون همراه یا جدا شده از خانواده، به صورت موقت مراقبت خواهند شد و سپس خدمات الحاق خانواده به آنان ارایه میشود.
در کنار آن برای هر دارنده کارت پور، مبلغ ۳۷۵ دالر کمک نقدی و ۷۰۰ دالر برای یکجاشدن دوباره دریافت میکنند وبرای کسانی که در شرایط نیازمندیهای ویژه قرار دارند، ۵۵۰ دالر آمریکایی اختصاص یافتهاست.
مجمع نهادهای کمکرسانی در مرز با پاکستان گفتهاند که برای بازگشتگان بدونمدرک به بیش از ۲۴میلیون دالر و برای آنهای که دارای کارت پور، هستند، هشت میلیون دالر ضرورت است.
پیش از این مجمع نهادهای کمکرسانی تخمینها زده بودند که ۱.۳ میلیون مهاجر افغانستانی بدون مدرک در پاکستان زندگی میکنند که ۷۰ درصد آنان در چهار ماه اخیر ۲۰۲۳ و متباقی در جریان سال ۲۰۲۴ به افغانستان بازگشت خواهند کرد.
این در حالی است که پاکستان در اکتوبر سال گذشته مرحله اول “طرح بازگرداندن اتباع خارجی غیرقانونی” را اجرایی کرد و برای مهاجرین فاقد مدرک ۳۰ روز مهلت داد تا این کشور را ترک کنند، در غیر آن بازداشت و با جبر اخراج خواهند شد.
مسوولان گروه طالبان در وزارت عودتکنندگان گفته است که در سال گذشته هجری خورشیدی، ۵۷۵ هزار مهاجر افغانستانی از پاکستان بازگشت کردهاند.
گفتنیست؛ حکومت جدید پاکستان از طرح مرحلهی دوم اخراج مهاجران افغانستانی، خبر داده افزودهاند که طرح بازگرداندن شهروندان خارجی غیرقانونی” را اجرا میکنند و این طرح شامل دارندگان کارت شهروندی افغانستانی «آسیسی» را در نیز بر میگیرد.