خبرگزاری راسک: منابع از استان هرات گزارش میدهند که اختلافات شدیدی میانگروهی، در سطح مقامها و ادارات گروه طالبان در این استان به میان آمده که موجب بروز چالشهای حدیدهی در کارهای اداری باشندگان این استان شدهاست.
منابع که نخواست نامی از او برده شود به خبرگزاری راسک، امروز چهارشنبه، ۲۹ حمل / فروردین، گفت که همهروزه در ادارات نظامی و غیرنظامی زیر حاکمیت گروه طالبان اختلافات لفظی جریان دارد و افراد گروه طالبان با یکدیگر در مورد شماری از مسایل کنار نمیآیند.
منبع میافزایدکه هر فرد از اعضای گروه طالبان در استان هرات بهدنبال قدرتنمایی بالای هم بوده و طالب دیگری را به هیچعنوان قبول ندارند.
طالبان هراتی به هیچوجه«طالبان قندهاری و طالبان هلمندی» را قبول ندارد خود را بهتر از آنها میدانند.
به گفته منبع، موجودیت این وضعیت در ادارات گوناگون گروه طالبان در استان هرات بیانگر یک فروپاشی شدیدی عنوان میشود که پایان روزهای طالبان در این نقطه از افغانستان را روشن میکند.
در همین حال منابع دیگر در استان هرات ضمن تایید این خبر به راسک میگویند:« اصلا بزرگان طالبان در شهرستانها واستانهای غرب افغانستان با یکدیگر هماهنگ و واحد نیستند.
منبع افزود؛ هنگامی که بزرگان گروه طالبان با یکدیگر هماهنگ و همکار نباشند هویداست که زیر دستان شان هرگونه پرخاش و بیبندوباری را از خود در برابر یکدیگر نشان میدهند.
این منبع همچنین علاوه میکند در حالحاضر، هیچگونه نظم و انضباطی در میان گروه طالبان در استانهای افغانستان موجود نیست و افراد در داخل این گروه از این وضعیت سویاستفاده میکنند.
همچنان وحید سرابی، فعال مدنی در استان هرات به خبرگزاری راسک گفته که« طالبان به آن که هرگونه اختلاف بین خود دارند ولی یک زیرکی هم که دارند به هیچ عنوان کوچکترین خلاحهای شأن را همهگانی و رسانهیی نمیکنند.»
به گفته وی، نیروهای گروه طالبان در کل افغانستان هرازگاهی سر و صداهایشأن به بدترین وضعیت میرسد؛ اما در دقیقه ۹۰ اتحاد و اجماع خود را در مسیری که دارند حفظ کرده و بهدنبال وضع موجود آیندهی شأن میباشند.
سرابی تاکید میکند« به آن صورت که طالبان رمز و رازهای شأن سری و مخفی است ولی اگر روزی هم حاکمیت گروه طالبان در حالت سقوط باشد از نزاعها و بیتوجهیهای صفر تا ۱۰۰ شأن میباشد.»
درهمینحال؛ شماری از باشندگان استان هرات در حوزهی غرب افغانستان میگویند« موجودیت این گروه لکه ننگ و بیسرنوشتی هزاران تن از افغانستانیهای هستند که در بدترین وضعیت موجود در داخل و خارج کشور شب و روز خود را سپری میکنند و به دنبال سقوط حاکمیت طالبان هستند که بتوانند به افغانستان بازگردند».
جاوید سلطانی، یک تن از باشندگان استان هرات به خبرگزاری راسک، میگوید؛ چیزی که دل خیلیها را از طالبان رانده مسدودبودن مکتبها، دانشگاهها بروی دختران و بیکاری در جامعه امروزی افغانستان میباشد.
در این مورد نتوانستیم که نظرات مقامهای گروه طالبان را در استان هرات با خود داشته باشیم.