خبرگزاری راسک: شماری از صاحبان حمامهای زنانه در استان هرات گفتهاند، مسدودکردن دروازههای حمامهای شان ضربهای شدید اقتصادی را برای شان وارد کردهاست.
لیلا که صاحب یکی از حمامهای زنانه در استان هرات است به خبرگزاری راسک روز جمعه، ۴ جوزا/ خرداد، گفت که گروه طالبان با مسدودکردن دروازههای حمامهای زنانه درآمد آنان را به صفر رساندهاند.
او افزود که مسدودبودن حمامهای زنانه در استان هرات منجرشده تا منبع درآمد آنان از بین برود و با آنهم مجبور هستند که کرایهای حمام و دیگر مسایل که مربوط به آن میشود را پرداخت کنند.
نامبرده ادامه میدهد: «استان هرات در غرب افغانستان به مانند کشورهای همسایه، به ویژه ایران نیست که برق و گاز از خود داشته باشد و مردم هم بتوانند در حمامهای خانگی حمام کنند.»
وی خاطر نشان کرد که گروه طالبان باید در این باره تجدیدنظر کنند تا نگرانیهای زنان هرات و دیگر استانهای افغانستان کمتر شود.
همچنان فریبا، صاحب یکی دیگر از حمامهای زنانه در استان هرات، به راسک میگوید که سرمایهی زیادی را بالای حمامش هزینه کرده تا بتوانند مشتریان زیادی را جذب کند.
به گفتهی وی، گروه طالبان با مسدودکردن حمامهای زنانه با سرنوشت هزاران تن از زنان هرات بازی کرده و سرمایههای هنگفت مردم را به حالت راکد قرار دادهاند.
موصوف میافزاید که بیش از یک میلیون روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان را بالای حمامش به مصرف رسانده، به امید اینکه بتواند روزی این سرمایه را به دست بیاورد و خدمتی را برای زنان شهر شان کرده باشد، ولی حالا هم سرمایه را از دست داده و هم درآمد روزانه ندارد.
از سوی دیگر شماری از زنان استان هرات گفتهاند که مسدود بودن حمامهای زنانه مشکل دیگری را برای زنان استان هرات ایجاد کردهاست.
بنفشه قیومی، یکی از زنان استان هرات به خبرگزاری راسک گفت که خانوادهها اگر خواسته باشند از حمامهای داخل خانه استفاده کنند، باید مصارف زیادی را در قسمت قبض برق پرداخت نمایند.
وی بیان میکند که از یک طرف افزایش قیمت برق و از سوی هم بلند رفتن قیمت گاز مایع از جمله حرفها در بین خانوادههای استان هرات هستند که مردم را مجبور کرده نتوانند از حمامهای خانگی استفاده کنند.
استدلال گروه طالبان در زمینهی مسدودکردن حمامهای زنانه اینست که دختران و زنان نباید از نگاه شرعی در بیرون از خانه حمام کنند.