خبرگزاری راسک: سال ۲۰۲۴، بیش از نیمی از جمعیت افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه خواهند بود.
بحران بشری پیچیده در افغانستان از جمله ماندگارترین و شدیدترین بحرانها محسوب میشود و میلیونها افغانستانی به دلیل چهار دهه درگیری، فقر، بلایای مکرر و رکود اقتصادی، پیامدهای این وضعیت را تحمل میکنند.
از زمان تصرف کشور توسط گروه طالبان در آگست ۲۰۲۱، انتقال سیاسی، انقباض اقتصادی و کاهش کمکهای مالی اهداکنندگان، خطرات و نیازها را در سطح محلی افزایش دادهاست.
به ویژه دختران و زنان تحت تاثیر محدودیتهای گروه طالبان قرار گرفتهاند که دسترسی آنها به خدمات و مشارکت در زندگی خارج از خانه را محدود کردهاست.
طرح نیازها و پاسخهای بشردوستانهی افغانستان (اچانآرپی) ۲۰۲۴، که سندی برای درک مشترک از بحران و مهمترین نیازهای بشردوستانه است، اولویتهایی که توسط افغانستانیها شناسایی شده را دربر میگیرد.
جوامع نیاز به غذا را بهعنوان نیاز اصلی، علاوه بر خدمات بهداشتی، آموزشی و آب، بهداشت و نظافت (WASH) برجسته کردند و نزدیک به نیمی از خانوارها بر اهمیت حمایت از معیشت تاکید داشتند.
افغانستان به دلیل موقعیت جغرافیایی، تخریب محیطزیست، تغییرات آب و هوایی و سطح پایین توسعهی اجتماعی_اقتصادی، با سطح بالایی از خطر بلایا مواجه است.
بلایای طبیعی مکرر شامل سیل، زلزله، برفکوچها، رانش زمین و خشکسالی میباشند که در ماه مه ۲۰۲۴، مناطق شمالی و غربی کشور شاهد وقوع مکرر سیل بودند که منجر به تلفات جانی، از دست رفتن معیشتها و آوارگی شد.