خبرگزاری راسک: گروهی از اخترشناسان اخیرا اعلام کردهاند که سه ستارهی باستانی در راه شیری پیدا شده که کهنتر از این کهکشان میباشند و به باور آنها، این ستارهها که بخشی از یک کهکشان کوچکتر بودند، هنگامیکه کیهان در نزدیک به یک میلیارد سال قدامت داشت، توسط راه شیری بلعیده شدهاند.
دانشمندان با استفاده از دادههای تلسکوپ ۶.۵ متری «ماژلان_کلی» در «رصدخانهی لاس کامپانیاس» در جستوجوی ستارههای بودند که بلافاصله پس از «مهبانگ» ایجاد شدهاند. در این زمان در تکامل کیهان، مقدار زیادی هیدروژن و هلیوم و مقدار کمی استرانسیوم و باریوم در فضا موجود بود. بنابراین تیم تحقیقاتی سعی داشتند ستارههای با طیفهای را پیدا کنند که نشان دهندهی این عناصر باشند.
پژوهشگران دریافتند که سه ستارهای مذکور دارای میزان بسیار کمی از استرانسیوم و باریوم هستند که ستارههای باستانی را نشان میدهد. این ستارگان بین ۱۲ تا ۱۳ میلیارد سال قدامت داشتند، اما منشأ این ستارهها مشخص نبود؛ اینکه چگونه آنها با توجه به اینکه راه شیری نسبتاً جدید و جوان است، در آن قرار گرفتهاند.
تیم تحقیقاتی تصمیم گرفت ویژگیهای مداری سه ستاره را تجزیه و تحلیل کند تا ببیند چگونه حرکت میکنند. این سه ستاره هر یک در مکانهای مختلفی در کهکشان راه شیری قرار گرفتهاند و تصور میشود هر کدام از آنها نزدیک به سی هزار سال نوری با زمین فاصله دارند. با مقایسه الگوی حرکت آنها با دادههای ماهوارهی اخترشناسی «گایا»، دانشمندان متوجه شدند که ستارهها در جهت مخالف بیشتر دیگر ستارگان راهشیری حرکت میکنند.
این شیوه حرکت معکوس که در اصطلاح علمی «رتروگراد» نامیده میشود، نشان میدهد که این سه ستاره از جای دیگری آمدهاند و درون راهشیری شکل نگرفتهاند. در نهایت، ترکیبات شیمیایی سه ستاره در کنار الگوی حرکتی آنها دانشمندان را متقاعد کرد که این ستارگان باستانی بومی کهکشان راه شیری نیستند.