خبرگزاری راسک: احزاب، جریانهای سیاسی و جنبشهای اعتراضی زنان در اعلامیهای مشترک گفتهاند که اقدامهای سیاسی و تعامل مشکل افغانستان را حل نمیکند.
دستکم هشت حزب سیاسی و ۱۳ جریان نظامی، سیاسی و جنبشهای اعتراضی زنان روز چهارشنبه، ۱۶ جوزا/خرداد، موقف مشترک خود را در مورد نشست سوم دوحه در اعلامیهی صادر کردند.
بهگفتهی آنان گروه طالبان بههیچ عنوان حق نمایندگی از مردم افغانستان را در هیچ نشست و کنفرانسی، از جمله اجلاس سوم دوحه، ندارد.
در این اعلامیهی نشر شده آمدهاست:«هرنوع گفتوگو در غیاب نمایندگان اصلی مردم افغانستان زیر هر عنوان در حقیقت امتیاز دادن بهگروه تروریستی طالبان است.»
آنان همچنان هشدار دادهاند که در صورت ناامیدی از امکان جریان یافتن پروسهی صلح، بههرنوع اقدام از جمله مبارزهی مسلحانه دست خواهند زد.
این جریانها معتقد استند که گفتوگوها در مورد افغانستان زمانی نتیجه میدهد که منافع مردم و اقوام مختلف در آن مدنظر گرفته شود و احزاب سیاسی و جنبشهای اعتراضی زنان بهعنوان بیان کنندهی ارادهی مردم افغانستان در آن اشتراک داشته باشند.
همچنان، تاکید کردند که هرگونه تعامل یکجانبه و پشت درهای بسته با این گروه، بهمثابهی چشمپوشی بر اراده، حقوق انسانی و تمامی رنجها و مصیبتهای مردم افغانستان است.
بهگفتهی جریانهای مخالف گروه طالبان، طالبان طی سه سال گذشته تنها رنج، فلاکت، ناامنی، مالیات کمرشکن و حذف زنان از عرصه عمومی را به ازمغان آوردهاند.
در ادامهی اعلامیه ذکر شدهاست:«در کنار حقیقت بحران سیاسی افغانستان و بنبست تمام عیار موجود… بحران امنیتی افغانستان و صدور تروریسم از جمله مسایل حادی است که باید در اجندای نشست سوم دوحه در محراق توجه قرار داده شود.»
آنان گروه طالبان را به لغو قوانین، ایجاد انارشیسم سیاسی و حقوقی، کشتار اسیران جنگی، کوچ اجباری مردمان بومی، غصب جایدادهای مردم، زورگیری زیر عنوان مالیات در کنار کشتار نظامیان حکومت پیشین متهم میکنند.
این در حالی است که کمتر از یک ماه به آغاز نشست سوم دوحه باقی مانده است. در این نشست گروه طالبان بهگونهای رسمی دعوت شدهاند.