خبرگزاری راسک: حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژهی ایران برای افغانستان، بیان کرد که توصیهها به گروه طالبان به معنای مداخلهگیری در امور این گروه نمیباشد.
خبرگزاری تسنیم گزارش داده که قمی این اظهارات را شنبه، ۱۹ جوزا/خرداد، در دومین نشست فارمت مسکو در تهران مطرح کردهاست.
او بیان کرد: «اگر توصیههایی هم به طالبان صورت میگیرد و اگر به دلیل خیرخواهی مواردی مطرح میشود، این به معنای مداخلهگری نیست.»
به باور قمی، نشست بُن موفق نشده که بهگونهای عمل کند تا مسیر ثبات را در افغانستان بوجود آورد.
او افزود: «امروز هم سخن بر اینست که افغانستان برای برونرفت از بحرانهاییکه دیگران ایجاد کرده، بخواهد چارهای بیندیشد در حوزهی سیاست باید یک حکومت از افراد صالح از اقشار مختلف را بوجود آورده بتواند.»
نماینده ویژهی ایران در امور افغانستان، حجم بحران در افغانستان را سنگین دانست و افزود که این کشور به استفاده از ظرفیتهای ملی و همکاریهای مساعد منطقه نیاز دارد.
با آنکه نزدیک به سه سال از سلطهی گروه طالبان میگذرد، تاکنون هیچ کشوری این گروه را به رسمیت نشناخته، اما طالبان با تهران روابط نزدیکی دارد.
دومین نشست منطقهای در مورد افغانستان تحت عنوان فارمت مسکو با اشتراک نمایندگان روسیه، چین، ایران و پاکستان بدون حضور گروه طالبان در تهران برگزار شد.
گفتنیست، گروه طالبان در جریان نزدیک به سه سال سلطهی شان برکشور، محدودیتهای زیادی را بر زندگی شهروندان از جمله زنان و دختران وضع کردهاند.
مقامهای جهانی بارها از این گروه خواستهاند تا محدودیتهای وضعشده از جمله ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران را لغو کنند، اما گروه طالبان آنرا موضوع داخلی دانستهاند.