با آنکه گروه طالبان، به دلیل وضع محدودیتها بر زنان و دختران افغانستانی و نقض موارد حقوق بشری، در انزوا قرار دارد، اما گروه طالبان میگویند که تلاش دارند تا سفارتهای بیشتری را در بیرون از کشور تحت کنترل خود بیاورند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی گروه طالبان ادعا کرده که این گروه دیپلماتهای خود را به ۱۴ کشور فرستاده است و تلاشها برای گرفتن کنترل سایر مراکز دیپلماتیک افغانستان ادامه دارد.
براساس گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، ذبیحالله مجاهد با ابراز این مطلب در یک نوار تصویری گفته که دیپلماتهای حکومت پیشین افغانستان در هماهنگی با وزارت خارجه طالبان به فعالیتهایشان ادامه میدهند.
اما غوث جانباز، یک تن از دیپلوماتهای سابق حکومت پیشین میگوید: «به هیچ صورت گفته نمیتوان که این کدام دستاورد و یا پیروزی دیپلماتیک یا سیاسی گروه طالبان است. کشورهای که دفاتر قنسولی را در اختیار طالبان قرار میدهند، با یک سلسله واقعیتها روبرواند، روی اصول عمومی تعاملاتی که با گروه حاکم در افغانستان دارند، برخی زمینهها را برای فعالیتهای قنسولی در اختیار طالبان قرار میدهند، زیرا در آن کشورها افغانستانیهای زیاد مقیم هستند که با مشکلات مختلف روبرو هستند که بیشتر جنبه قنسولی و مدنی دارد، نه سیاسی.»
تاکنون هیچ کشور جهان حکومت گروه طالبان را به رسمیت نشناخته، اما برخی کشورها به شمول ایران، پاکستان، ترکیه، قطر و چین، نمایندگیهای فعال دیپلوماتیک دارند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی گروه طالبان بدون ارایه جزئیات گفته که آنها دیپلماتهای خود را به ایران، ترکیه، پاکستان، روسیه، چین، قزاقستان و برخی کشورهای عربی یا افریقایی فرستاده اند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس میگوید که سخنگوی وزارت خارجه گروه طالبان به سوالات آنها در این مورد پاسخی نداده است.
براساس خبرگزاری اسوشیتدپرس، گروه طالبان در آغاز نشانههای ارایه میکردند که دور دوم تسلط آنها بر افغانستان با موضع معتدل همراه خواهد بود، ولی پس از تثبیت مجدد قدرت بر افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، طالبان محدودیتهای زیاد را بر مردم افغانستان به خصوص زنان افغانستانی وضع نموده و آزادیهای اساسی مردم این کشور را نقض کردند.