برنامه غذایی جهان می گوید که شهروندان افغانستان/خراسان با میزان جدی گرسنگی و سوء تغذیه در جریان سال ۲۰۲۲ روبرو شدند و این درحالی بود که فرصت های کاری، آموزش و زراعت هم کاهش یافت.
در گزارشی که به (۳۱ مارچ) از سوی ریلیف ویب نشر شد، از برنامه غذایی جهان نقل شده که سال گذشته بحران اقتصادی، خشکسالی، تکان های زلزله، سیلاب و محدودیت ها بر حقوق بشری به شدت دامنگیر افغانستان/ خراسان شد.
در ادامه آمده که بیش از ۲۰ میلیون تن در درجه اضطراری بحران و عدم مصئونیت غذایی در افغانستان/ خراسان قرار دارند.
در گزارش از رسیدگی به افغانستان/خراسان به عنوان بزرگترین عملیات برنامه غذایی جهان برای نیازمندان در سطح جهان نام برده شده است.
در گزارش سازمان مواد غذایی جهان، از وضعیت کودکان بین ۶ ماه تا ۵ ساله نیز ابراز نگرانی شده است، زیرا به گفتۀ این سازمان، کودکان بیشتر با هشدار جدی سوء تغذیه روبرو بوده اند.
فقر غذایی در افغانستان/خراسان با توجه به گرانی و بیکاری و ختم اشتغال زنان سرپرست خانوار توسط طالبان، حقیقت انکار ناپذیری است که به وضوح قابل مشاهده است، اما آنچه این مشکل را مضاعف میسازد توزیع ناعادلانه و دخالت طالبان در این امر است که کمتر مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. این نابرابری در توزیع کمکها به حدی عریان و عیان است که طبق اظهارات یک باشنده فارسی زبان شهر لشکرگاه، ۹۰ فیصد پشتوزبانان شهر مذکور در مقابل ده فیصد فارسی زبانان تحت حمایت و پوشش قرار گرفته اند. دلیل این امر نقش کامل طالبان در توزیع کمکها میباشد، واقعیتی که از دید رسانه پنهان مانده و فقط بر فقر کلی میپردازند و از جزئیات به خصوص نحوه توزیع کمکها غافل مانده اند.