خبرگزاری راسک: حزبالتحریر افغانستان در پی سیاستهای سرکوبگرانه و محدودکنندهی طالبان گفته استکه در نظامهای مستبد به جای مومنان شمار منافقان بیشتر میشود؛ چون جامعهی اطلاعاتی تشکیل میشود و مخالفتها سرکوب میشود. این حزب گفته است اگر ایجاد احزاب اسلامی تقلید از نظام دموکراسی دانسته میشود، پس ساختن نظام تکحزبی تقلیدی از کمونیسم و نظامهای دیکتاتوری است.
این حزب به تازگی در حساب ایکساش نگاشته استکه سرکوب اختلاف و انتقاد، در اصل سرکوبِ عقلانیت و اجتهاد است. به گفتهی این حزب، مردم دیگر فکر نمیکنند و همه چیز از سوی نظام حاکم تعیین میشود، که چنین جامعهای به تدریج به سمت «استعمار» و «سیاستهای استبدادی» پیش میرود.
حزب التحریر در ادامه نوشته است: «اختلاف جزئی نظر در فطرت انسان است و اسلام نیز این ماهیت را میشناسد. طبیعی استکه همه افراد جامعه مثل هم فکر نمیکنند و غیرممکن است همه افراد یکسان فکر کنند. در این نوع سیستم، مردم از ترس یا برای منافع شخصی خود، سیاستهای دولت را تأیید میکنند یا سکوت میکنند و یا فعالیتهای مخفیانهای را علیه دولت آغاز میکنند.»
حزب التحریر افزوده است: «در جامعهیکه احزاب اسلامی وجود ندارند و امر به معروف و نهی از منکر نهی میشود، نتیجهی آن جامعهی خواهد بود که از نظر سیاسی بیتفاوت و منفعل است و به راحتی در دام سیاستهای تفرقهافکنانه دشمن میافتد.»
این حزب از سیاستهای طالبان انتقاد کرده و افزوده که دیکتاتورها نه تنها قادر به تشکیل جامعهی مستحکم از مسلمانان نیستند، بلکه در تقویت و گسترش جامعهی خود نیز با مشکل مواجهاند.
حزبالتحریر در مورد سیاستهای ضد حزبی گروه طالبان و منع فعالیت احزاب گفته استکه برخی معتقدند احزاب اسلامی تقلیدی از دموکراسی استند؛ اما اگر چنین است، آیا سرکوب اختلافات و ایجاد نظامهای تک حزبی تقلیدی از کمونیسم و دیکتاتوری نیست؟
این حزب تأکید کرده که «بزرگترین عذاب و وسوسه تفرقه بین مسلمانان است.»
این در حالیستکه گروه طالبان فعالیت احزاب سیاسی را منع اعلام کرده و افراد وابسته به احزاب بهشمول حزبالتحریر را بارها بازداشت و شکنجه کردهاند و هر نوع انتقاد از سیاستهای این گروه در داخل کشور جرم پنداشته میشود و منتقدین نیز تحت فشار و خطر بازداشت قرار میگیرند.