خبرگزاری راسک: دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) میگوید که در یک دهه گذشته، افغانستان با چالشهای بیوقفه با تاثیرات انسانی عمیق، فراگیر و پایدار مواجه بوده است. شهروندان کشور در میان درگیریها، بیثباتی سیاسی، بیعدالتی، خشکسالی، زمینلرزه، ناامنی غذایی، بیجاشدنها، بیماریها، فقدان مراقبتهای صحی، فقر مزمن و افزایش محرومیت و آسیب پذیری زنان و دختران دست و پنجه نرم کردهاند.
این سازمان میگوید که شمار افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه در کشور پیوسته افزایش یافته است. به گفته این نهاد، اکنون ۲۳ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه بوده و با فقر شدید دست و پنجه نرم میکنند.این نهاد میگوید که یک دهه گذشته برای مردم افغانستان «سخت» بوده است. این در حالی است که با برگشت حاکمیت دوباره طالبان فقر و گرسنگی در کشور افزایش پیدا کرده و بحرانهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، افغانستان را با چالشهای روزافزونی مواج ساخته است.
گروه طالبان سه سال پیش به قدرت برگشتند و دست هزاران انسان را از کار گرفتند، بالای کسبه کاران فشار وارد کردند و حقوق هزاران بازنشسته را ممنوع اعلام کردند، وقتی مردم از آنها خواستند که زمینه کار را به مردم مساعد بسازند، چون ما گرسنه هستیم، مسوولین این گروه به مردم گفتند که«رزق تان را از خدا بخواهید نه امارت»، اما خودشان رزق شان را از دالرهای هفته وار امریکا و سایر سازمانهای استخباراتی میگیرند و دار و ندار افغانستان را غارت میکنند، بیآنکه به کسی و نهادی جوابگو باشند.