خبر گزاری راسک: با سرد شدن هوا، شماری از آسیبدیدهگان سیلابها در بغلان میگویند که مشکلات آنها بیشتر شده است. این آسیبدیدهگان در سال جاری، در پی سیلابهای ویرانگر در منطقه فلول شهرستان برکه استان بغلان، خانههایشان تخریب شده و همچنان دهها تن از اعضای خانوادههایشان را از دست دادهاند.
آسیبدیدهگان سیلابهای بغلان می گویند به خدمات بهداشتی مناسب، آب آشامیدنی سالم و مواد غذایی دسترسی ندارند و از سوی دیگر، نهادهای کمککننده به آنها سر نمی زنند و هیچ توجهی به وضعیت این مردم نمیکنند.
با نزدیک شدن فصل زمستان و سرد شدن هوا این آسیبدیدهگان سیلابها میگویند زندهگی در زیر خیمهها به شدت دشوار شده است، زیرا کودکان و زنان از بارش باران در زیر خیمهها مصئون نیستند. به گفته آنها، آب باران به داخل خیمهها سرازیر شده و باعث بروز بیماری در میان کودکان و زنان شده است.
یکی دیگر از مشکلات جدی این مردم، کمبود آب آشامیدنی صحی است. مؤسسات امدادرسان هنوز اقدامی برای تامین آب صحی یا حفر چاههای عمیق نکردهاند و مردم برای تامین آب آشامیدنی با مشکلات زیادی روبهرو هستند.
حمیدالله، رییس شورای دشت فلول شهرستان برکه بغلان، میگوید که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ خانواده در زیر خیمهها و در هوای سرد زندهگی میکنند که این وضعیت باعث بروز بیماری در کودکان و زنان شده است.
رییس شورای دشت فلول شهرستان برکه میافزاید که مراکز صحی برای درمان کودکان در این منطقه وجود ندارد. به گفته او، بسیاری از مراکز صحی سیار که از سوی مؤسسات کمکرسان راهاندازی شده بودند، از منطقه رفتهاند و تنها کلینیک مرکز شهرستان فعال است، در حالی که دسترسی خیمهنشینان به این مرکز دشوار است.
حمیدالله میگوید که بسیاری از کسانی که خانههایشان در سیلابها تخریب شده، هنوز هم بیسرپناه هستند. به گفته او، برخی از این خانوادهها که خانههایشان تخریب شده، به خانههای دوستان و اقارب خود پناه بردهاند یا در مناطق دیگری خانه کرایه کردهاند.
رییس شورای دشت فلول میگوید که در یک شهرک، ۵۴ خانه برای آسیبدیدهگان سیلابها از سوی موسسات و خیرین در حال ساخت است و پیشرفت کار آن به حدود ۸۰ درصد رسیده است. این خانهها تا کمتر از یک ماه دیگر به دسترس آسیبدیدهگان قرار خواهد گرفت. با این حال، به دلیل تعداد زیاد آسیبدیدهگان سیلابها، این تعداد خانهها برای آنان کافی نخواهد بود و باید خانههای بیشتری برایشان ساخته شود.
آسیبدیدهگان سیلابها میگویند که بزرگترین مشکل آنها با سرد شدن هوا، نبود سرپناه است، زیرا بسیاری از کودکان مریض شده و در وضعیت بد به سر میبرند. شمسالله، یکی از باشندهگان منطقه فلول، میگوید که بارانهای چند روز پیش باعث بروز بیماری در کودکان و زنان شده است، زیرا باران در شب باریده و آب وارد خیمههای آنها شده است.
شفیعالله، یکی دیگر از ساکنان شهرستان برکه و از آسیبدیدهگان سیلابها، میگوید که کمکهایی مانند وسایل آشپزخانه و مواد غذایی به آنان ارایه شده، اما این کمکها کافی نیستند، زیرا هوا سرد است و زمستان سختی در پیش دارند. به گفته او، مردم نیاز جدی به سرپناه دارند.
این آسیبدیده از سیلابها میگوید: «ما کجا برویم؟ هر جا برویم بیکاری است. خانه نداریم و چارهای جز زندهگی در زیر خیمهها نداریم. اما این جا از همین حالا با سرد شدن هوا مشکلات آغاز شده است و زنان و کودکان ما مریض شدهاند. دسترسی به دارو، داکتر زن و مرکز صحی نداریم.»
باشندهگان شهرستان برکه استان بغلان میگویند که هنوز در معرض خطر سیلابها قرار دارند و برای جلوگیری از آسیب، باید دیوارهای استنادی ساخته شود تا خطر سیلابها از ساکنان دور شود. این در حالی است که شماری از باشندهگان دشت فلول میگویند که در ماههای اول پس از وقوع سیلابها، کمکهای خوراکی و غیرخوراکی دریافت کردهاند، اما با سرد شدن هوا و نزدیک شدن زمستان، هیچ توجهی به آنان نشده است و اکنون نگران سردی هوا و زمستان سخت دیگری هستند.
گفتنی است که وزارت مهاجرین و عودتکنندهگان گروه طالبان پیشتر اعلام کرده بود که در پی سرازیر شدن سیلابها در استان بغلان، دستکم ۳۱۵ تن جان باخته و ۶۳۰ تن دیگر زخمی شدهاند. اما سازمان بینالمللی مهاجرت در گزارش خود اعلام کرده است که در پی سیلابهای اخیر در بغلان، بیش از ۲۰۰ تن جان خود را از دست دادهاند.