خبرگزاری راسک: رسانههای پاکستانی گزارش داده اند که در پی افزایش ناامنیها در بلوچستان و ایالت خیبرپختونخوا، کمیته عالی دولتی پاکستان، روز سهشنبه طرح عملیات نظامی گسترده علیه شبهنظامیان در این مناطق را تصویب کرد. این کمیته گفت شبهنظامیان به نیابت از کشورهای خارجی، مانع پیشرفت اقتصادی پاکستان میشوند. این عملیات در حالی تصویب میشود که حملات شبهنظامیان در ایالتهای بلوچستان و خیبرپختونخوا بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است.
اوایل این ماه، در یک حمله انتحاری در ایستگاه راهآهن کویته، دستکم ۲۶ نفر، از جمله ۱۶ عضو ارتش پاکستان، جان باختند و ۶۱ نفر دیگر زخمی شدند. ارتش آزادیبخش بلوچستان مسئولیت این حمله را برعهده گرفت. کمیته عالی دولتی که متشکل از مقامهای ارشد ملکی و نظامی این کشور است، گفت که «تروریستان» به نیابت از کشورهای خارجی با هدف قراردادن نیروهای امنیتی و خارجیها (چینیها) مانع پیشرفت اقتصادی پاکستان میشوند. پاکستان بارها هند را متهم کرده است که از شورشیان جداییطلب بلوچ در این ایالت حمایت میکند.
دفتر نخستوزیر پاکستان روز سه شنبه در بیانیهای اعلام کرد که در این نشست بر ایجاد یک روایت ملی منسجم و حمایت سیاسی فراگیر برای احیای کمپین ملی ضدتروریسم در چارچوب عملیات عزم استحکام تاکید شد.
جنرال عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش پاکستان، اعلام کرد که تمامی تهدیدها علیه امنیت ملی را از بین خواهند برد. او هشدار داد: «هر کسی که مانع امنیت پاکستان شود یا بخواهد وظیفه ما را مختل کند، با پیامدهای اقدامات خود روبرو خواهد شد.»جنرال منیر افزود: «هر پاکستانی، چه با لباس نظامی و چه غیرنظامی، یک سرباز در جنگ علیه تروریسم است.»
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، از تمامی رهبران سیاسی این کشور خواست تا با دولت فدرال همکاری کرده و در رفع چالشهای اقتصادی کمک کنند. او تاکید کرد که بهبود وضعیت اقتصادی لازمه ثبات مالی و سیاسی کشور است.وی گفت: «صلح و ثبات در کشور با ریشهکن شدن کامل تروریسم ارتباط مستقیم دارد.»
شهباز شریف همچنین هشدار داد که اگر تروریسم بهطور کامل نابود نشود، تمامی تلاشها برای دستیابی به ثبات اقتصادی و سیاسی بینتیجه خواهد ماند. نخستوزیر پاکستان، تروریسم را یک چالش بزرگ برای کشورش خواند و تاکید کرد که باید این مشکل به طور کامل ریشهکن شود.
پاکستان با بحران امنیتی کمسابقه امنیتی روبرو شده است. حملات جنبش آزادی بخش بلوچستان و تحریک طالبان پاکستان، دو ایالت بلوچستان و خیبرپختونخوا را ناامن کرده است.