قرص میفپریستون (Mifepristone)، حداقل در بیست سال گذشته، توسط داکتران آمریکایی برای سقط جنین تجویز میشد اما اختلاف آرای دو قاضی در تکزاس و واشنگتن سبب شده است که وضعیت دسترسی به این قرص نامعلوم باقی بماند.
رسانههای آمریکایی امروز شنبه هشتم اپریل گزارش داده اند که یک قاضی دادگاه فدرال منصوب شده توسط دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا در تگزاس طی دستوری گفته است که استفاده از قرص میفپریستون، برای سقط جنین در این ایالت ممنوع شود.
اما قاضی دیگری منصوب دوره رهبریت باراک اوباما، رییس جمهور اسبق آمریکا در ایالت واشنگتن، با حکمی گفته است که وضعیت دسترسی به این قرض هیچ تغییر نکند.
این اختلاف رای سبب شده است که این دو حکم متناقض سرنوشت این قرص و استفاده از آن را به دیوان عالی آمریکا بکشاند.
ماتیو کاسماریک، قاضی ایالت تگزاس، حکم خود رابرای هفت روز به تاخیر انداخته تا دولت فرصت برای فرجام خواهی داشته باشد. در صورت تایید دستور وی، از سوی دادگاه عالی دسترسی میلیونها زن به این قرص مهم را محدود مینماید.
اولین بار این دارو برای پایان بارداری تا هفت هفته بعد از تشکیل نطفه، تایید شده بود.
در سال ۲۰۱۶ استفاده از این دارو برای بارداری تا ده هفته بعد از تشکیل نطفه تغییر کرد.
از میفپریستون برای درمان زنانی که دچار سقط جنین ناخواسته یا سندروم کوشینگ شدهاند نیز استفاده میشود.
سازمان غذا و ادویجات آمریکا، کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا و سایر سازمانهای اصلی طبی میگویند استفاده از این دو دوا خطری ندارد.
با این حال دیوان عالی آمریکا طی حکمی در سال گذشته حمایت قانون اساسی از سقط جنین را لغو نمود که آن حکم باعث شد سقط جنین در چندین ایالت آمریکا ممنوع اعلان شود.
ائتلاف دفاع از آزادی، گروه ضد سقط جنین، که از شاکیان اصلی برای ارایه چنین حکمی میباشد، مدعی اند که ایمنی این دارو هیچگاه به دقت بررسی نشده است.
دستوری قاضی کاسماریک نشان دهندهی آن است که تاییدیه سازمان ادوبه و غذایی آمریکا برای قرص، نقض کننده مقررات ناظر بر صدور مجوز گروهی از دواهای دیگر نیز بوده است.
همچنان تحلیلگران حقوقی گفته اند که این حکم میتواند اساس نظام نظارت بر ادوایه جات، آمریکا را شدیدا زیر سوال ببرد.
میفپریستون، بخش اول یک رژیم از ادویه برای سقط جنین است که به بارداری پایان میدهد. داروی دوم که میسپروستول نام دارد رحم را تخلیه میکند.
این در حالی است که سازمان غذا و ادویجات آمریکا گزارش داده است که از زمان تایید این قرص در سال ۲۰۰۰ یعنی حداقل در ۲۳ سال گذشته، ۲۶ مورد مرگ مرتبط با آن گزارش شده که نرخ مرگ و میر ناشی از آن را به ۰.۶۵ از هر ۱۰۰ هزار سقط جنین از طریق قرص میرساند. در مقایسه مرگ و میر ناشی استفاده از قرص آسپیرین ۱۵.۳ در هر ۱۰۰ هزار نفری است که از این قرص استفاده میکنند.
#Paikaftab