خبرگزاری راسک: محمد العیسی دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان و رئیس سازمان علمای مسلمان در نشست سازمان همکاری اسلام در اسلام آباد، با تلویحاً در پیوند به ممنوعیت آموزشی و تحصیلی دختران توسط طالبان گفته است که «حرام دانستن حلال، بزرگترین گناه است»او در این نشست گفته است: «انکار حق آموزش و تحصیل دختران و زنان – خواه به طور کلی باشد یا جزئی- و نسبت دادن آن به اسلام و شریعت، نادرست است.»
دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان و رئیس سازمان علمای مسلمان تلویحاً خطاب به طالبان گفته است که برداشت و تصمیم خود را به دین نسبت ندهند. گفتنی است که طالبان باورها و ارزشهای قومی و قبیلهای(پشتونوالی) خود را به نام «اسلام و شریعت» بالای مردم افغانستان تطبیق مینمایند. ملکرد گروه قومگرایی طالبان و نسبت دادن اعمال و رفتارهای قومیشان به اسلام، همیشه نگرانیهای علما و اندیشمندان مسلمان را در افغانستان و سایر نطاط جهان به بار آورده است. آقای العیسی میگوید: «هر فرد یا سازمانی اعم از دولتی یا خصوصی باید نسبت به این موضوع نهایت دقت را داشته باشد که به دلیل توافق متفق القول علمای امت در مورد حقوق تحصیلی زنان، ایرادات خود را به دین نسبت ندهد.»
او میگوید که اسلام «به طور قاطعانه» هر گونه محرومیت از تحصیل زنان را اعم از جزئی یا کامل، در هر سن و سطحی رد میکند. محمد العیسی در این نشست افزوده است که «هیچ تخلفی بزرگتر از بیعدالتی نیست» آقای العیسی همچنین با اشاره با ممنوعیت تحصیلی دختران و زنان، تلوحیاً طالبان را مسئول دانسته و گفته است: «یک فرد محتاط نباید با منع یا طرد عجولانه امور، خود را از مسئولیت مبرا بداند.»
او میگوید که هر کسی بر «گستردگی و سهولت شریعت اسلامی» سختگیری کند، در دام برداشتهای «افراطی» مانند منع ارائه خدمات پزشکی توسط مرد به زن و سایر موارد میافتد. دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان میافزاید که اعلامیه این نشست، «عزم قوی و موثر» کشورهای اسلامی و علمای مسلمان در مورد آموزش دختران را برجسته خواهد کرد.
نشست سازمان همکاری اسلامی با محور آموزش دختران در کشورهای مسلمان بهویژه در افغانستان، از دیروز (شنبه، ۲۲ جدی/دی ماه) به اینسو در اسلامآباد پایتخت پاکستان برگزاری شده است. در این نشست که قرار است امروز، یکشنبه پایان یابد، بیش از ۲۰ وزیر خارجه کشورهای اسلامی، علمای جهان اسلام و سازمانهای جهانی اسلامی در آن شرکت دارند.
این در حالی است که طالبان پس از برگشت حاکمیت دوباره شان، دروازههای مکاتب بالاتر از صنف ششم و همچنین دانشگاهها را به روی دختران بستند. هرچند این اقدام طالبان تا «امر ثانی» خوانده میشد؛ اما با گذشت سه سال، طالبان نه تنها در این رویکرد شان تغییر نیاوردند بلکه آن را تشدید نیز کردهاند. در آخرین مورد، طالبان در جریان ماه گذشته تحصیل دختران و زنان در نهادهای تحصیلی پزشکی در کشور را نیز منع کردند؛ اقدامی که با واکنشهای گسترده داخلی و جهانی مواجه شده است.