خبرگزاری راسک: ملابرادر میگوید در افغانستان زمینه مساعد شده تا تجاران بیایند و سرمایهگذاری کنند. او تاکید کرد که دربارهی امتیازها و سهولتهای که برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شده است بحث میکنیم.
این مقام طالبان این اظهارات را در حالی مطرح کرده که وضعیت اقتصادی افغانستان ورشکستهشده، فقر و بیکاری نیز گریبان شهروندان کشور را گرفتهاست. تعدادی برای گریز از وضعیت بد اقتصادی راهی ممالک بیرونی شدهاند.
ملا لرادر گفته که طالبان از سرمایهگذار و بخش خصوصی حمایت میکند و گامهایی را برداشته است. او اضافه کرده که برای حمایت از بخش خصوصی مالیات اجناس وارداتی را که مشابه آن در داخل تولید میشود افزایش داده است.
او گفته که به نهادهای حکومتی هدایت داده شده که از تولیدات داخلی استفاده کنند هر چند که کیفیت آن معیاری نیست.
پیش از این تجاران گفتند که افغانستان مکان امن برای سرمایهگذاری نیست و برای همین حاضر نمیشوند در این قسمت با طالبان همکاری کنند. در سه سال گذشته طالبان بارها از تجاران دعوت کردهاند در افغانستان زیر ادارهشان سرمایهگذاری کنند اما هیچ تجاری حاضر نشده تا بیاید و در یک بخش سرمایهگذاری کند. از یکسو فقر و بیکاری و از سوی هم ورشکستگی اقتصادی افغانستان سبب شده کسی برای تجارت در این کشور وقت نگذارد.
گروه طالبان پس از به قدرت رسیدن پیوسته از تجاران خواهان همکاری تجاری و اقتصادی با این گروه شدهاند، تاهنوز هیچ تجاری دعوت آنان را نپزیرفته و به افغانستان برنگشتهاست.
ناامنی افغانستان و حاکم بودن طالبان سبب شده تجاران توجه به سرمایهگذاری در این کشور نداشته باشند.