خبرگزاری راسک: یک حقوقدان پاکستانی میگوید جهان راهی جز شناختن طالبان ندارد و پاکستان هم لازم است کنار این گروه باشد.
عایشه ملک، حقوقدان پاکستانی و معاون انجمن تحقیقاتی حقوق بینالملل، در یادداشتی پیشنهاد داد که جامعهی جهانی باید بهجای تحریم و انزوا، سیاست تعامل با طالبان را دنبال کند.
این حقوقدان پاکستانی تاکید کرد که اگر با طالبان تعامل نشود وضعیت شهروندان افغانستان بهتر نمیشود.
عایشه با اشاره به کتاب حسن عباس با عنوان «بازگشت طالبان» نوشت: مذاکره با آنها دربارهی آنچه که جامعهی بینالمللی برای به رسمیت شناختن رسمی آنها لازم میداند، شاید تنها راه پیشرو در این وضعیت پیچیده کنونی باشد.
او افزود: « هرگونه تعامل موثر، پایدار و معنادار با طالبان میتواند به تقویت عناصر نسبتاً عملگرا و میانهرو درون این گروه کمک کند.»
عایشه ملک تاکید کرده است: « برای کشوری که ابرقدرت جهان بهمدت ۲٠ سال با سیاست چماق با آن برخورد کرده است، شاید زمان آن رسیده باشد که رویکردی متفاوت در پیش بگیریم. طالبان، با عبور از روبیكون و شکست سزار، ثابت کرده استکه باید فرصتی برای حکمرانی دوباره داشته باشد.»
در این متن «عبور طالبان از روبیکون و شکست سزار» یک تمثیل تاریخی است. منظور نویسنده این استکه طالبان مرز بازگشتناپذیری را رد کردهاند(مشابه عبور سزار از روبیکون) و موفق شدهاند بزرگترین قدرت نظامی جهان، یعنی آمریکا را شکست دهند (مشابه شکست جمهوری روم توسط سزار).
این زن پاکستانی در حالی چنین اظهار کرده که طالبان با توافق دوحه که با آمریکا امضا کردند به افغانستان مسلط شدند. طبق این توافق، افغانستان به طالبان سپرده شد و نیروهای آمریکا کشور را ترک کرد.
طالبان پس از تسلط به افغانستان مشروعیت ملی و جهانی کسب نکردند. این گروه حکومت تکقومی ساختند و به حاشیهرانی اقوام دیگر و تبعیض با آنها آغاز کردند. از سوی هم، دولت پاکستان که حامی و ایجادکنندهی طالبان حساب میشود در ماههای پسین با این گروه درگیر شده است.