جبههی جنگ تخار یکی از دشوارترین خطوط دورهی مقاومت بود، اکثراً مسعود «ره»خودش در میدان محاربه و سوق و ادارهی تخار قرار داشت. فرماندهان موثر دیگر از بدخشان- تخار در این خط با نیروهای تحت امر خویش حضور داشتهاند. رویداد غمناک هجده شهریور سال 1380 و شهادت ناباورانهی فرماندهی کل مقاومت به اثر یک توطیهی بزرگ داخلی- خارجی شهید شد. مرگش همه را شوکه کرد. پس از هشت روز خبر شهادت مسعود رسماً اعلام و تایید شد. نیروهای مقاومت در وضعیت دشوار و ناامیدی غمناکی قرار داشتند، اما یک مسأله برای همه انگیزهای مضاعف خلق کرد.«انتقام از دشمن»، این رویداد تراژدیک برخلاف نگرانیها در واقع انگیزه و احساس فوقالعادهای را در میان نیروهایی مقاومت ایجاد کرد. از سوی دیگر دشمن با انگیزهای پیروزی دست با حملات تهاجمی زدهاند. طبق پلان قبلی دشمن، با ترور مسعود «ره» باید جغرافیای مقاومت کاملاً تسخیر و تصرف میشد.
داوود شهید با آنکه با مرگ مسعود سوگوار و بهشدت اندوهگین بود. همچنان پایداری و استقامت خودرا نگهداشت با روحیهای بسیار بلند و انتقامجویانهی از گروههای تروریستی و تکفیری خطوط جنگ را حفظ کرد و نگذاشت مورال نیرویهای خط نبرد تخار بشکند. باوجود حملات سنگین و پی در پی دشمن، او مردانه در کنار سایر رزمندگان تخاری-بدخشانی دفاع جانانه و جوانمردانهی کرد.
با رویداد یازدهم سپتامبر (2001) و اعلام جنگ ناتو-امریکا در افغانستان، نیروهای مقاومت، رویکرد تهاجمی باخود گرفت، جبهات خط تخار بهرهبری داوودخان، حضور و همراهی ژنرال باز محمد احمدی، ژنرال شهیم، ژنرال محبالله خان و برخی دیگر از بزرگان تخار-بدخشان بهسمت استان کهندژ پیش رفتند، نگارنده در این نبرد از جمع کسانی بودم با واحد کوچک نظامی خویش از طریق بندرخان آباد وارد شهر کهندژ شدم، دشمن حدود نیمساعت یا چهل دقیقه بسیار شدید در فلکه کهندژ/چوک، مقاومت کرد، در نهایت متواری شدهاند. شهر سقوط کرد نیروهای مقاومت از چهار سو وارد شهر شدهاند. من بهدستور ژنرال شهیم مقام ولایت را گرفتم. همینگونه در فاصلهی کوتاه رژیم خودکامهای طالبانی بهصورت کامل در سراسر کشور سقوط کرد، همه متواری و متلاشی شدهاند. مسوول عمومی نظامی-ملکی ولایت کهندژ ژنرال عتیق الله بریالی تعیین شد، نیروهای مقاومت تحت رهبر و مدیریت ایشان سر گرم تأمین امنیت شهر شدهاند.خوشبختانه در مدت کوتاه نظم و انظباط، امنیت و آرامش کامل در شهر حاکم و تأمین شد.
روایت کارنامهی یل نامدار فرماندهی فرزانهای تخارستان «ژنرال داوود کی بود و چهگونه ترور شد»؟!
