خبرگزاری راسک: پس از ۱۴ سال انزوا از نظام مالی جهانی، سوریه قرار است طی هفتههای آینده دوباره به سیستم پرداخت بینالمللی سوئیفت متصل شود. این اقدام، بخشی از سیاست اقتصادی دولت جدید سوریه برای جذب سرمایهگذاری خارجی و احیای ساختار بانکی است.
عبدالقادر حصریه، رئیس تازه بانک مرکزی سوریه، در گفتوگو با فایننشال تایمز تأکید کرد که هدف این کشور، تبدیلشدن به یک «مرکز مالی» برای منطقه است؛ بهویژه در دوره بازسازی و توسعه زیرساختها.
وی با اشاره به فروپاشی نظام بانکی سوریه در اثر جنگ داخلی، بحران مالی لبنان و سرکوب اقتصادی دوران بشار اسد، اتصال مجدد به سوئیفت را اولین گام در مسیر اصلاحات عنوان کرد.
تصمیم برای برداشتن تحریمها از سوی ایالات متحده، پس از سخنرانی دونالد ترامپ در عربستان سعودی و بهدنبال درخواست رهبران عربستان و ترکیه اعلام شد. ترامپ گفت که میخواهد «فرصتی برای شکوفایی» به سوریه بدهد و روند عادیسازی روابط ادامه خواهد یافت.
با انتشار این خبر، صدها نفر در دمشق، لاذقیه و طرطوس به خیابانها آمدند و جشن گرفتند. یک هفته بعد، اتحادیه اروپا نیز به اتفاق آرا با لغو تحریمهای سوریه موافقت کرد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در واکنش هشدار داد که اگر به سوریه فرصت بازسازی داده نشود، اروپا ممکن است با بحرانی مشابه افغانستان روبهرو شود.
از زمان روی کار آمدن احمد الشرع در آذر سال گذشته، دولت جدید با کنار گذاشتن مدل اقتصادی بسته اسد، سیاستهای بازار آزاد و شفافسازی اقتصادی را در پیش گرفته است تا اعتماد سرمایهگذاران را جلب کند.
بازداشت یک عضو طالبان در پنجشیر بهدلیل حمایت از قاری نجرابی
شبکه تحلیلگران: طالبان استقلال ملاها را از بین برده اند
ایندیپندنت: خانوادههای زنان شاغل در سازمان ملل در کابل تهدید مسلحانه شدند
جنبش اعتراضی زنان پنجشیر، بازداشتهای خودسرانهی طالبان را محکوم کرد