راسکRASC: کارشناسان، از جمله رییسان شرکت «هوش مصنوعی آزاد OpenAI» و واحد «ذهن عمیق گوگل Google DeepMind»، هشدار دادهاند که رشد هوش مصنوعی میتواند به انقراض بشریت بینجامددهها دانشمند و کارشناس هوش مصنوعی بیانیهای را در مورد خطر هوش مصنوعی که در ویبسایت مرکز ایمنی هوش مصنوعی، منتشر شده، امضا کردهاند. دراین بیانیه تأکید شده است که «کاهش خطر انقراض ناشی از هوش مصنوعی [که متوجه بشر است] باید در کنار دیگر خطرات بزرگ، مانند بیماریهای همهگیر و جنگ اتمی، یک اولویت جهانی باشد.»
سم آلتمن، مدیر اجرایی شرکت هوش مصنوعی آزاد OpenAI که ChatGPT را ساخته، دمیس حسابیس، مدیر اجرایی ذهن عمیق گوگل Google DeepMind و داریو آمودی از شرکت هوش مصنوعی Anthropic ، همه از این بیانیه حمایت کردهاند.
پروفسور جفری هینتون، استاد دانشگاه تورنتو درکانادا، که قبلاً در مورد خطرات ناشی از هوش مصنوعی برتر هشدار داده بود، نیز این فراخوان را امضا کرده. داکتر هینتون، پروفسور یوشو بنجیو، از دانشگاه مونتریال کانادا و پروفسور یان لیکان از دانشگاه کلمبیای امریکا، بیشتر بهخاطر کار نوآورانهشان در این زمینه، «پدرخواندههای هوش مصنوعی» یاد میشوند. این سه دانشمند در سال ۲۰۱۸ میلادی به طور مشترک برندهی جایزهی تورینگ شدند. این جایزه سالانه به دانشمندانی داده میشود که سهم برجسته در علوم کامپیوتر داشته باشند. چون هنوز جایزهی نوبل برای علوم کامپیوتر وجود ندارد، از جایزهی تورینگ، مجازا جایزهی نوبل کامپیوتر یاد میشود.
اما پروفسور یان لاکان، از دانشگاه نیویورک امریکا، که در شرکت متا، مالک فیسبوک، نیز کار میکند، گفتهاست که این هشدارهای آخرالزمانی اغراقآمیزاند. شمار دیگری از دانشمندان نیز دیدگاههای مشابه دارند و معتقدند که این نگرانی که هوش مصنوعی بشریت را با خطر انقراض روبهرو میکند، واقعبینانه نیست و اذهان را از مسائل دیگری منحرف میکند، از جمله سوگیری در سیستمهای کامپیوتری که عملا یک مشکل است.