راسکRASC: براساس گفتههای یک تحلیلگر نهاد دفاع از دموکراسیها دو استاندار برحال طالبان از جمله افرادی استند که از سوی سازمان ملل وابستهگان القاعده در افغانستان خوانده شده بودند.
بل روجیو، تحلیلگر آمریکایی نهاد دفاع از دموکراسیها، روز سهشنبه، ۲۳ خرداد/ جوزا، در یک گفتوگو با صدای آمریکا یکی از این اشخاص را قاری بریال استاندار طالبان در استان کاپیسا گفته است.
وی از قاری بریال به عنوان یک شخص خطرناک و مسوول شبکهسازی حملات مرگبار در کابل یاد کرده است.
حافظ حکیم فرد دیگر، که استاندار کنونی طالبان در استان پنجشیر است و رابطهی نزدیک با ملا ذاکر، زندانی پیشین این گروه در گوانتانامو دارد.
بل روجیو اضافه میکند:«طالبان از سال ها به اینسو حضور القاعده در افغانستان را رد کردهاند. آنان حتا پس از آنکه ایالات متحده ایمنالظواهری، رهبر القاعده، را در کابل کشت، نیز این ادعا را رد کردند.»
این تحلیلگر آمریکایی حضور ۶ هزار جنگجوی تیتیپی را نیر در افغانستان تایید میکند.
روجیو علاوه کرده است: «طالبان خود یک تهدید جدیاند. زیرا به گروههای تروریستی خارجی اجازه میدهند تا در داخل افغانستان فعالیت داشته باشند. سادهترین مثال آن حضور طالبان پاکستانی است.»
این تحلیلگر امور امنیتی معتقد است که تحریمهای بینالمللی در برابر طالبان، میتواند تا حدی بر این گروه را متاثیر بسازد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که گروه تحلیل و نظارت کمیته تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد در یک گزارش جدید خود گفتند که گروههای تروریستی در افغانستان تحت تسلط طالبان از آزادی بیشتری دارند و این گروه نیز رابطه عمیقی با القاعده و طالبان پاکستانی دارد.