راسکRASC: پژوهشگران بر این باورند که در کهکشان راهشیری ممکن است ستارگان پرسرعتی وجود داشتهباشند که از کهکشانهای دیگر آمدهاند.
ستارگان گریزان که در اثر انفجارهای بزرگ کیهانی به درون فضا پرتاب شدهاند، با سرعتی فراتر از حد تصور از میان کهکشان راهشیری عبور میکنند. این ستارگان به حدی سریع حرکت میکنند که درنهایت از کهکشان راهشیری بیرون میشوند.
پژوهشگران بر این باورند که همین اتفاق ممکن است برای کهکشان ما نیز بیفتد و ستارگانی بیگانه متعلق به کهکشانهای دیگر نیز، به همین روش از کهکشان ما گذر کنند.
در مقالهای که این دو ستارهی گریزان کشفشده را شرح میدهد، آمده است که این ستارگان را از میان شش ستاره کوتوله سفید با سرعت بالا مشخص و شناخته شدهاست.
«ابرنواختر نوع یکم ای» زمانی رخ میدهد که دو ستاره که یکی از آنها کوتوله سفید است، به دور یکدیگر میگردند.
کوتوله سفید در یک رخداد ابرنواختر نوع یکم ای، ماده را از یک ستاره دیگر جمع میکند تا زمانی که هسته کوتوله سفید به نقطهای میرسد که یک واکنش فرار، انفجار گرماهستهای به راه میاندازد.
به گزارش ساینس آلرت، ستارگانی که در اثر انفجار «دی ۶» پرتاب میشوند، با سرعتی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر بر ثانیه حرکت میکنند و این سرعت بهقدری زیاد است که این ستارگان میتوانند از کهکشان راه شیری فرار کنند و به فضای بین کهکشانی بروند.
این ستارگان با کمک دادههای ماموریت «گایا»، پروژهی سازمان فضایی اروپا (ESA) که در حال تهیه نقشه سهبعدی دقیق از کهکشان است، کشف شدهاند.
دانشمندان از دادههای گایا بهمنظور پیداکردن چهار ستاره پرسرعت استفاده کردند که گمان میرود در اثر پرتاب «دی ۶» به این سرعت رسیدهباشند، و این به معنای آن است که شاید تعداد بیشتری از این نوع ستارگان وجود دارد.
پژوهشگران بر این باورند که در کهکشان راهشیری ما ممکن است ستارگان پرسرعتی وجود داشتهباشند که از کهکشانهای دیگر آمدهاند.
پاین پژوهشگران مینویسند: «اگر بخش قابلتوجهی از (ابرنواخترهای نوع یکم اِی) بتوانند ستاره (دی ۶) تولید کنند، در این صورت، کهکشان ما شاید بیش از ۱۰ میلیون عدد از این ستارگان را به فضای بین کهکشانی پرتاب کردهباشد.»
به گفته دانشمندان، در سراسر مسیری که خورشید در کهکشان طی میکند در اصل باید تعداد زیادی از ستارگان کمنور و نزدیک «دی ۶» وجود داشتهباشد که کهکشان ما را ترک میکنند و از آن بیرون میشوند.